недеља, 13. август 2023.

VANJA TOMAŠEV ŠAMPION OLIMPIJSKOG KVIZA


Sa sajta Radio Nevesinja

Побједник 20. издања Олимпијског квиза који се приређује у оквиру Невесињске олимпијаде је Вања Томашев из Кикинде. Један од најбољих енигмата Србије, учесник Европског првенства у квизингу и побједник једног циклуса Слагалице у финалу је показао највише знања и заслужено освојио златну медаљу. Најуспјешнији учесник Олимпијског квиза Велимир Шмркић овог пута се задовољио сребрним одличјем. Поводом јубиларног издања овог енигматско-забавног такмичења од организатора је добио посебно признање за својих осам тријумфа. Пун олимпијског духа и увијек расположен за добру забаву познати енигмата из Кикинде са херцеговачким коријенима Славко Бован својој колекцији медаља додао је бронзано одличје. И четврти учесник финала гатачки енигмата Срђан Матковић показао је висок степен општег знања. Измакла му је медаља, али је као финалиста заслужио новачну награду.

Медаље је уручио начелник општине и предсједник Организационог одбора Невесињске олимпијаде Миленко Авдаловић.

Финале је иначе протекло у лијепој атмосфери са доста забавних секвенци. Организатори су честитали рођендан маскоти Невесињске олимпијаде, пошто је управо на квизу прије 15 година невесињски карикатуриста Јован Братић по први пут представио овог кршног Херцеговца у народној ношњи који је убрзо постао саставни дио традиционалне невесињске манифестације. И публика је имала прилику да учествује у игри, а главна награда је отишла у руке Валентине Пудар која је прва ријешила загонетни појам. Организатор Олимпијског квиза је Радио Невесиње, а покровитељ Општина Невесиње. Захваљујући спонзорству породице Џонлага подијељене су и специјалне награде.


 IZVOR

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Prve dvije slike su sa sajta s koga je preuzet i tekst, a donju (naradnžastu) sliku sam slikao ja.

Slavko Bovan је рекао...

Ogroman uspjeh EKK je to što su sva četvorica finalista (i šestoplasirani na testiranju) članovi našeg kluba.

Aljoša Vuković је рекао...

Čestitam!

Slavko Bovan је рекао...

VANJA JE STVARNO BIO DOMINANTAN OVOG PUTA, te mu opet čestita. Čestitam i osmosmtrukom šampionu Šmrkiću, ali i sebi. Matkovića je mučila treMa, ali je imao sasvim pristojan nastup. Njegova "nesreća" bila je to što je igrao protiv trojice iskusnijih. Čestitke i Srđanu. Dragiša je, takoĐe, bio solidan na testiranju.
Prilikom prve objave rezultata, Vanja je dobio brojne (čak 4) čestitke, što je savim pristojan broj kada se zna da ste škrti na pisanju pohvala.

Uobičajen je bio i pokušaj duhovitosti (omalovažavanja) kviza i finalista od strane anonimnog mudraca.

Kada kažem da je ovo jedno ozbiljno i dobro takmičenje, u rangu DOBRIH TV kvizova, vjerujte da ne pretjerujem. Ko ne vjeruje neka dođa na testiranje, pa me svojim bravurama demantuje.