понедељак, 16. октобар 2023.

BIO JE SOZAH (1)

Bilo je ODLIČNO. Veliko BRAVO za Dragalić, a bravo i za vesele učesnike (pedesetak). Tri dana pozitivne atmosfere svakom prija. 

U Kikindu sam stigao umoran ali veseo. Sad ću da se malo odmorim (Objektivno govoreći, trebalo bi mi dva-tri dana spavanja da se odmorim od napornog puta, ali ću "ubrzati sa odmaranjem" jer se od mene očekuje da pišem i objavljujem izvještaji. Narednih sati i dana biće više objava iz Nove Gradiške.
 (Foto: Vesna Babič)

9 коментара:

  1. Hvala Slavko!
    I na sudjelovanju i na druženju!

    ОдговориИзбриши
  2. Spisak učesnika prepisujem od Nedjeljka Nedića.

    Boris i Vesna Babič, Zdenko Bakotić, Slavko Bovan, Dragiša Cetić, Nebojša Dragomirović, Josip Dubrović, Tunjo Džijan, Darko Galić, Goran, Irena i Pero Galogaža, Petar Grubišić, Gordana, Hrvoje i Stjepan Horvat, Ivan Hrgović, Anđa Hudolin, Željko Jandragić, Ana, Boris, Luka i Suzana Jelavić, Željko Jozić, Valter i Željka Klaić, Vladimir Kutnjak, Željko Lebeda, Gojko Mandić, Željko Marinović, Stipan Medo, Ibro Memić, Marko Mihaljević, Božo Miljević, Branislav i Julija Modrić, Boris Nazansky, Nedjeljko Nedić, Ilija Ozdanovac, Luka Pavičić, Radoja Racanović, Zoran Radisavljević, Zorica Radunić, Karmenka i Miroslav Sabolčec, Nevenko Soldo, Petar Štambuk, Igor i Mirjana Šupica, Željko Turkalj, Stjepan Varaždinac, Damir Vratković, Ivana Zukanović.

    ОдговориИзбриши
  3. Srbija 2 učesnika: Zroan Radisvljević i Slavko Bovan
    BiH 9 učesnika: Dragiša Cetić, Nebojša Dragomirović, Gojko Mandić, Željko Marinović, Ibro Memić, Božo Miljević, Nedjeljko Nedić, Radoja Racanović i Nevenko Soldo, Deseti koji je došao iz BiH je Stipan Medo.

    Ostalih 40 je iz Hrvatske,

    ОдговориИзбриши
  4. Bitan podatak - Na rješavačkom prvenstvu učestvovalo je čak 29 takmićara (Nedjeljko Nedić inistira na tome da je bilo 30 učesnika jer bilježi Džemsa na 30. mjestu sa nula bodova).
    Dakle, Više od polovine učesnika su se takmičili na licu mjesta- 29 takmičara i 23 netakmičara (među netakmičarima ima više njih koji bi rado da se takmiče ali su bili zauzeti važnijim poslovima - orgnizacija, žiriranje, autori zagonetaka, ...).

    ОдговориИзбриши
  5. Ne tako bitna informacija za široki auditorijum, ali za "narandžaste" važan podatak - Četrnaest učesnika je u evidenciji članova EK "Kikinda". (Matematičari bi kazali - Otprilike čestvrti učesnika su "Kikinđabi"). Lijepo.

    ОдговориИзбриши
  6. Ne bi bilo loše da neki od učesnika, ako mogu, napišu rijeć-dvije o svojim utiscima.

    Meni je bilo baš-baš-baš prijatno. Oni koji nisu bili imaju za čime da žale. Ljudi, samo da ste vidjeli kako je neko iz Dragalića stručno pripremio hranu za nedjeljni ručak, sve bi vam bilo jasno kakvi su organizatori -ODLIČNI. Hrana je bila veoma ukusna, ali povrh toga poslužena "cmok!" (Stiskam prste jedne ruke i prinosim ustima i uzvikujem "cmok".). Neki majstor je tako pripremio prasetinu da su svi komadi jednaki pa onako posluženi liče na parčad kolača (torte, rolata ili bajadera).

    (Hranu pominjem onako usput, a prave pohvale slijede kasnije).

    ОдговориИзбриши
  7. Iako sam pobornik sastavljačkoga natjecanja uživo, ovako proveden SOZAH ostavlja više vremena za druženje i razgovore, a kada su u društvu IlijaO, kapetan Valter, Gojko, Željko J., James i još neki, onda je zabava zajamčena.

    Čestitam organizatorima i vidimo se u Smederevu, Širokome i Rapcu.

    ОдговориИзбриши
  8. Tri dana i dvije noći, ugodnog druženja!

    Organizacija na visini, uslužni domaćini obilata i kvalitetna trpeza, natjecateljski dio zahtjevan - taman da se iskažu velemajstori.

    Sve u svemu ocjena: ODLIČAN!

    ОдговориИзбриши