субота, 4. новембар 2023.

SA SAJTA ESS

НА 39. СОЗАХ-у УСПЕХ ЗОРАНА РАДИСАВЉЕВИЋА И ЕК КИКИНДА

У Новој Градишци је од 13. до 15. октобра ове године одржан 39. СОЗАХ (Сусрети одгонетача и загонетача Хрватске) у организацији Загонетачког клуба "Драгалић".
Присутно је било 54 енигмата (загонетача) од којих 2 из Србије : Славко БОВАН и Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, 9 из Босне и Херцеговине и 43 из Хрватске.
У појединачној конкуренцији Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ ЗОРАДИС из Новог Сада је остварио још један велики успех јер је проглашен за најуспешнијег такмичара постигавши следеће резултате:
ПАЗАХ (Првенство аутора загонетака Хрватске): 
- преметаљке - 7. место; штит - 12. место; ребус - 3. МЕСТО; потираљка - 7. место; крижаљка - 3. МЕСТО. Укупно друго место у састављању загонетака (1. место Жељко ЈОЗИЋ, 2. Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, 3. Перо ГАЛОГАЖА).
СОЗАХ : - Решавање загонетака : 9. место; Решавање логичких задатака: 7. место.
У екипној конкуренцији Енигматски клуб "КИКИНДА" је постигао изванредан успех заузевши 2. место на ПАЗАХ-у. Екипа ја наступила у саставу: Јован НЕДИЋ, Борис БАБИЋ и Славко БОВАН.
Победила је екипа "Чвора" а трећа је била екипа "Квизораме".
У решавању загонетака екипа ЕК "Кикинде" је заузела 4. место (Небојша ДРАГОМИРОВИЋ, Славко БОВАН и Борис БАБИЋ).
Појединачно најбољи резултат од чланова ЕК "Кикинде" постигао је Небојша ДРАГОМИРОВИЋ освојивши прво место у решавању логичких задатака. Успех је постигао и Славко БОВАН освојивши 4. место у решавању загонетака на "Чвор опену".
Честитамо на успесима Зорану РАДИСАВЉЕВИЋУ и члановима ЕК  "Кикинда".
У састављању загонетака на ПАЗАХ-у учествовали су из Србије:

Жарко ЂОКИЋ, Сретен ПЕРИЋ, Дејан МИНИЋ, Милан ЖАРКОВАЧКИ, Владимир ШАРИЋ, Бранислав НИКИЋ и Зоран ТАЦИЋ.

Детаљни резултати свих такмичења ПАЗАХ-а и 39. СОЗАХ-а објављени су на блоговима ДУЕ Недјељка НЕДИЋА и ТИО Славка БОВАНА.

1 коментар: