недеља, 10. децембар 2023.

SLIČICA


 Piše: Boris Nazansky

Dragi Slavko,

šaljem ti jednu sličicu iz neke davne godine (skenirao je Vlado Kutnjak). Na poleđini nema nikakvoga zapisa, a ja se (i ostali iz redakcije + Zdenko Bakotić) ne sjećamo gdje je to i kada bilo. K tome lik desno pomalo ili podosta sliči na tebe, pa ako jesi ti, valjda ćeš znati … A možda se dosjeti netko drugi. Na kraju, nije jasno predajem li to ja Ivri pehar (i diplomu) ili on meni. Tražio sam ovakav pehar u svojoj kolekcijici, ali ga nisam našao, pa bih rekao da je ono prvo.

Srdačni pozdravi od mene i ekipe,
Boris

10 коментара:

  1. Da, taj sjedeći dugonja sam ja (Što bi rekao Grunf, čudno da što su starije fotografije to smo mi sve mlađi).

    U pozadini je Mirela Skikić, pa se istraga može usmjeriti ili na Ilidžu, ili (manje vjerovatno) Lipik ili Aranđelovac (Susreti enigmata Jugoslavije). Odoh da potražim neke slike sa SEJ-a Ilidža.

    ОдговориИзбриши
  2. Kad malo razmislim, Lipik postaje valo više sumnjiv, jer ako su Susreti bili zajedno sa Izletom u nepoznato...a Boris predaje pehar....hm...

    ОдговориИзбриши
  3. Čini mi se da je Ivra bio odgonetački prvak u Zvorniku 1982.

    ОдговориИзбриши
  4. Ivra je bio prvak 1981. i 1982. pa je slika sigurno iz jedne od tih dviju godina.
    Lipik i Aranđelovac sigurno nisu, jer sam tamo bio, a za Sarajevo ne znam.

    ОдговориИзбриши
  5. Te godine 1981. i 1982. sigurno nisu, jer sam prvi put na okupljanjima enigmata od 1984. godine (i od tad sam redovan učesnik).

    Nedjeljko, to što si bio u Lipiku i Aranđelovcu, ne znači da sigurno pamtiš SVE. Evo ja sam očigledno bio tu gdje je fotografisano, a ne sjećam se svega. Da, moguće da je Ilidža, ali ne odustajem ni iz Lipika. treba uporediti fotografije sa tih susreta (ko ih ima) i pronaći prostoriju sa slike.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam prvi put bio na okupljanjima enigmata van Srbije, baš u Lipiku. Nažalost, nemam ni jednu fotografiju, pa bih zamolio kolege da bi pošalju svoje slike mejlom na nikic.branislav@gmail.com
    Nadam se da će me biti na nekoj od njih.

    Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  7. Piše Nedjeljko Nedić:
    Slika koju ti je nedavno poslao Yks je iz Bohinja 1989.
    Naime, tamo je najbolja momčad bio EKBV, pa je Ivra primio nagradu u ime momčadi.

    ОдговориИзбриши
  8. Vranicki je bio najbolji u sastavljanju: Ivra, Luka i Mladen Pauk.

    ОдговориИзбриши
  9. Bio sam u Bohinju i natjecao se skupa s Borisom (Čvor i Vazak). Ne znam po kojoj bi liniji Boris predavao nagradu Saveza zagonetača Jugoslavije ispred ergele odličnika: Štef, Peleh, Polić, Vuković, Drakulić...). Bit će da je to ipak neka Kvizova ili Vazakova nagrada. Pero

    ОдговориИзбриши
  10. Vraćam se sa prethodne moje komentare. Ako neko ima fotografije iz Lipika i Sarajeva neka uporedi detalje (stolice npr.).

    ОдговориИзбриши