уторак, 16. јануар 2024.

NOSTALGIJA (1955)

Orbis 349, 19.12.1989.
 Prilog: Jovan Nedić

4 коментара:

  1. Evo prilike Hajri Hodžiću da napiše ko je sastavljao ovakve nagradne skandinavke i čiji su to rebusi objavljivani u njima.

    ОдговориИзбриши
  2. Veća je prilika da se Slavko sjeti, ne samo zato što je bio mlađi. On je brinuo o tim stvarima. Kad pogledam datum ispod posta sjetim se na baš sretnih vremena, bio sam član Upravnog odbora firme, odnosno dioničkog društva (da, svi smo bili suvlasnici), bilo je puno problema sa distribucijom, daleko od normalnih vremena. Kući smo imali 8-mjesečnu bebu, ne baš zgodnu lokaciju stana, ne baš uredno snabdjevanje i dileme otići ili ostati.

    Ako bih pogađao križaljka bi mogla biti Ejubova ili Slavkova, rebus Tonćijev.

    Kad si me već prozvao, evo i pitanje za tebe (i druge). Htio bih na svom blogu objaviti intervjue sa enigmatima objavljene u Predahu. Jesenas sam u mom skladištu u Bihaću našao neke zagubljene stvari, među papirima i nešto od toga (poslao mi u Sloveniju dobri Rešad iz Njemačke), prijatno se iznenadih pričom o dvoslovima. Dakle, ako imaš to javi se da dogovorimo skeniranje...isto važi i za druge kolege. Unaprijed hvala. Kad je riječ o intervjuima pokušao sam poodavno, jedan čak i odradio (hvala neznanom junaku), pa odustao, možda vrijedi ponovo pokušati...

    ОдговориИзбриши
  3. Mlađi :)

    Obično su skandinavke rađene na Tonćijeve rebuse. Skandinavke su sastavljali (najčešće) Ejub i Emir.

    Nekoliko skandinavki na rebuse sastavljane na postojeće ilustracije (karikature i sl) uradio sam i ja.

    ОдговориИзбриши
  4. Nije Predah već IZAZOV, hvala na korekciji.

    ОдговориИзбриши