четвртак, 1. фебруар 2024.

DANAS NA HRT

Piše: Stanko Šarac

Danas je HTV1 emitirao zanimljiv prilog, na čast i poezije i enigmatike! U emisiji "Zlatna liga" gosti su bili Dr Tomislav Maretić i naš uvaženi kolega Boris Nazansky! 
Voditelji Ksenija Erker i Mario Mihaljević su nagrađeni izvanrednim premetaljkama koje će Boris predstaviti (nadam se!) na svoj način.
Za kolegu Borisa znamo da je dokazano nagrađivani haikuist i zagonetač. 
Dr. Maretić je istaknuti liječnik, infektolog i haikuist, r. 1951. u Zagrebu. Više od 40 godina piše poeziju, nagrađivan na brojnim međunarodnim natječajima. Pjesme  su mu  objavljene
u više od 50 svjetskih i domaćih antologija, almanaha i zbornika. 
Zanimljiv razgovor zanimljivih sugovornika, o nastajanju poezije i zagonetaka, podsjećanje na kultnu pilot seriju KVISKOTEKE prije oho-ho godina! Boris je bio pobjednik te serije ali i emisije u kojoj su sudjelovali kolege Rebrović,Tucelj i moja malenkost!). Zanimljivo je bilo čuti i nešto o motivaciji, uređivačkom pristupu u KVIZORAMI. Voditelj Mihaljević očito ima zagonetačkih gena od svog oca jer reče da najviše voli teže zagonetke! No, Boris je naglasio da se treba voditi računa o širokoj rješavačkoj publici.
Sve u svemu. kratko, ali lijepo o poeziji i enigmatici!

4 коментара: