четвртак, 10. октобар 2024.

IDEMO U PARAĆIN (6)

5 коментара:

  1. ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЕНИГМАТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ
    У Параћину – у угоститељском објекту „Престиж“ – одржаће се (за време 23. Сусрета енигмата Србије) годишња Скупштина Енигматског савеза Србије 25. октобра 2024. године са почетком у 21,00 час.
    Предлог ДНЕВНОГ РЕДА:
    1. Избор Радног председништва, записничара и оверача записника,
    2. Утврђивање дневног реда и кворума за рад,
    3. Одавање поште преминулим енигматима у периоду између две Скупштине,
    4. Разматрање и усвајање Записника са годишње Скупштине одржане у Каћу 25. августа 2023. године,
    5. Извештај о раду за претходни период,
    6. Финансијски извештај за претходни период,
    7. Разматрање измена Статута Енигматског савеза Србије и Правилника о такмичењима Енигматског савеза Србије,
    8. Разно.
    Обавештавајући вас о одржавању годишње Скупштине Енигматског савеза Србије и у нади да ћете присуствовати овом скупу срдачно вас поздрављам.
    Председник Енигматског савеза Србије
    Владимир Шарић

    ОдговориИзбриши
  2. ЕНИГМАТСКИ САВЕЗ СРБИЈE 31. октобар 2023. године
    З А П И С Н И К
    Са годишње Скупштине Енигматског савеза Србије, одржане 25. августа 2023. године са почетком у 21,00 час у угоститељском објекту „Оморика“ у Каћу а за време 22. Сусрета енигмата Србије.
    На почетку заседања Скупштине најпре је изабрано радно Председништво у саставу: Радомир МАТИЋ (председавајући), Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ и Вла-димир ШАРИЋ (чланови). За записничара је изабран Верољуб БАБИЋ а за овераче записника Воја ДОДЕВСКИ и Славко БОВАН.
    Констатовано је да постоји кворум за рад. Присутни на Скупштини су били: БАБИЋ Верољуб, БАБИЋ Славица, ДОДЕВСКИ Воја, ДОДЕВСКИ Славица, ЂЕРМАНОВИЋ Драган, МАРЈАНОВИЋ Милосав, МАРЈАНОВИЋ Миленка (7 чланова из ЕК „Ваљево“), ГОЛОИГРА Јадран, ПЕРИЋ Сретен (2 члана из ЕК „Изазов“ – Лозница), БОВАН Славко, ДРАГОМИРОВИЋ Небојша, ИВАНИШЕ- ВИЋ Миодраг, МАНДИЋ Гојко, Божо МИЉЕВИЋ и ТОМАШЕВ Вања (6 чланова из ЕК „Кикинда“) МИЛОШЕВИЋ Зоран, РАДАКОВИЋ Марјан (2 члана из ЕК „Ниш“), ЈАКОВЉЕВИЋ Зорица, КЛИКОВАЦ Катарина, КРСТИЋ Предраг, ЛАЗАРЕВИЋ Мирослав МАТОВИЋ Драган и МИЛОШЕВ Аница (6 чланова из ЕК „Нове загонетке“ – Београд), МАТИЋ Радомир (1 члан из ЕК „Бор“), ЈОВАНОВИЋ Драгиша, ШАРИЋ Ј. Гордана и ШАРИЋ Владимир (3 члана из ЕК „Срем“ – Пећинци), НИКИЋ Бранислав (1 члан из ЕК „Браничево“ – Пожаревац), ИЛИЈАШЕВИЋ Зоран и РАДИСАВЉЕВИЋ Зоран (2 члана ЕД „Др Ђорђе Натошевић“ – Сомбор). Скупштини су још присуствовали ЈАНКОВИЋ Миле (председник ЕК „Пирамида“ – Нови Сад) у својству појединачног члана са нерешеним статусом и БЕСНИЧАНИН Решад (члан ЕК „Пирамиде“). Са правом гласа учествовало је 30 чланова тако да је премашен кворум од 15 чланова.

    ОдговориИзбриши
  3. Пре почетка заседања Скупштине Председништву се обратио Миле ЈАНКОВИЋ са захтевом да се реши његов статус. После дуже расправе донета је (већином гласова) ОДЛУКА да се Миле ЈАНКОВИЋ прими за поје-диначног члана Енигматског савеза Србије.
    Једногласно је усвојен предложени ДНЕВНИ РЕД:
    1. Избор радног Председништва, записничара и оверача записника,
    2. Утврђивање дневног реда и кворума за рад,
    3. Одавање поште преминулим енигматима у периоду између две Скупштине,
    4. Извештај о раду за претходни период,
    5. Финансијски извештај за претходни период,
    6. Разматрање измена Статута Енигматског савеза Србије,
    7. Разно.
    Ад 1. Избор радног Председништва је одрађено на почетку заседања.
    Ад 2. Усвојен је предложени дневни ред.
    Ад 3. Одата је пошта минутом ћутања енигматима који су преминули између одржавања две Скупштине (28. 08. 2021 – 25. 08. 2023):
    АНДРЕЈЕВИЋ Павле Анд, ДИЗДАРЕВИЋ Зијо, ДОВНИКОВИЋ Боривој Бордо, ИВАНОВСКИ Драган, ИЛИЕВСКИ Тоде, ЛАЗИЋ Ђока, ЛАШТРО Душко, МАЛКОЧ Месуд, РАДИЛОВИЋ Јулио Јулес, РИЈАВЕЦ Јоже, ВУЛЕВИЋ Зоран, ЈОВАНОВИЋ Живадин, ЛАЗИЋ Душко, ВУЈЧИЋ Вељко, МИЈАТОВИЋ Миленко, ДАНОЈЛИЋ Милован, ВУКАДИНОВИЋ Томислав, ЈОВИЧИЋ Радојица, ТЕПШИЋ Милутин, ЈЕВТИЋ Живомир, ХУДОЛИН Вјеко и РАФАИ-ЛОВИЋ Мирјана.

    ОдговориИзбриши
  4. Ад 4. Извештај о раду за претходни период поднео је у писаном облику и образложио га Владимир ШАРИЋ, председник ЕСС. У дискусији о извештају Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ је предложио да у Извештај уђу и све активности секција и клубова, а Славко БОВАН да треба споменути и престанак излаже ња „Новости Енигме“ , која је до сада излазила 70 година. О престанку изла жења овог часописа говорили су и Владимир ШАРИЋ, Мирослав ЛАЗАРЕ-ВИЋ и Радомир МАТИЋ. Договорено је да се још једном делегација ЕСС обрати Компанији „Новости“.
    ОДЛУКА: Усвојен је извештај о раду уз допуне изнете у дискусији.
    Ад. 5. Председник ЕСС Владимир ШАРИЋ је поднео и финансијски извештај за претходни период (2021/2022. године и јануар – август 2023. године) у писаном облику. У образложењу истакао је који су извори прихода и начини трошења финансијских средстава. Поднета су два годишња финан -сијска извештаја АПР-у за 2021. и 2022. годину.
    ОДЛУКА: Усвојени су финансијски извештаји за 2022. и део за 2023. године.
    Ад. 6. Члановима Скупштине председник ЕСС је изнео предлог да се измени Статут ЕСС у члановима 19 и 24.
    У члану 19 у трећем пасусу се врши измена и треба да гласи:
    Право учешћа у раду и одлучивању на Скупштини имају сви чланови којима је признато чланство током године.
    У члану 24 трећи пасус се мења а четврти избацује тако да сада трећи пасус треба да гласи овако:
    Енигматски клуб, енигматско друштво, енигматско удружење и енигматска секција – члан Савеза даје чланове Председништва по следећем кључу: ако имају 3-14 чланова дају једног члана Председништва, а ако имају 15 и више чланова дају два члана Председништва.
    Сходно овој промени мења се и претпоследњи пасус члана 24 и треба да гласи:
    Број чланова Председништва Савеза је променљив, зависно од броја чланица Савеза и њиховог броја чланова.
    ОДЛУКА: Усвајају се предложене измене Статута у члановима 19 и 24.

    ОдговориИзбриши
  5. Ад. 7. Под разно је, најпре, председник ЕСС тражио да се Скупштина изјасни о томе да ли да и даље може да обавља ову дужност.
    ОДЛУКА: Једногласно је дато поверење досадашњем председнику да и даље обавља ову дужност.
    - Скупштина је упозната са предлозима за награде и признања која ће се доделити на затварању 22. Сусрета енигмата Србије, што је прихва ћено једногласно.
    - Обавештено је чланство да је одштампана МОНОГРАФИЈА „ЕНИГМА 70“ и да ће бити представљена на свечаном отварању 22. СЕС-а у суботу 26. августа.
    - Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ је позвао енигмате да узму учешће у 11. Мемо ријалу Србољуба Станковића.
    Скупштина је завршила рад у 22,30 часова.
    Записничар Оверачи записника Верољуб Бабић Воја Додевски и Славко Бован Председавајући на Скупштини
    Радомир Матић
    Председник ЕСС
    Владимир Шарић

    ОдговориИзбриши