четвртак, 17. октобар 2024.

IN MEMORIAM

НЕМАЊА Васа ЈАРИЋ (1940 - 2024)
У Новој Пазови је 6. октобра умро Немања ЈАРИЋ, енигмата који је представљен са сликом у Лексикону српских енигмата на 138. страници. Опширан текст Јована ВУКОВИЋА о њему објављен је у "Сремским новинама" 16. октобра, где је стављен акценат на томе да је био добар фудбалер и шахиста уз детаљну професионалну биографију као грађевинског инжењера.
Немања ЈАРИЋ је рођен 18. јула 1940. године у Пестову крај Вучитрна на Косову и Метохији. Породица му се после рата преселила у Нову Пазову. Основну школу је завршио у Новој, гимназију у Старој Пазови а Грађевински факултет у Београду. 
Први енигматски рад (укрштеница) му је објављен у "Енигми" 1976. године па је стога и поменут у монографији "ЕНИГМА - 70 ГОДИНА" (Јован ВУКОВИЋ, Крста ИВАНОВ и Марјан РАДАКОВИЋ, ЕСС, ЕК "Нова загонетка" и ЕК "Бор", 2023) на 63. страни.
Објавио је више десетина укрштених речи.
Сахрањен је на новопазовачком гробљу 8. октобра.
Заслугом Јована ВУКОВИЋА сазнали смо за још једног заљуб-љеника у енигматику који се због професионалних обавеза није више посветио састављању укрштеница али је као дугогодишњи пензионер био пасионирани решавач.
Остао је упамћен као заслужна особа за развој привреде и спорта у Новој Пазови и општини Стара Пазова а за енигматски свет остаће у сећању као један од "Енигминих" сарадника.
В. Шарић

1 коментар: