уторак, 19. март 2013.

REČ PO RIJEČ (87)

PAUNOVO OKO
Vrsta rolata

Sastojci:
Kora-biskvit
7 jaja, 10 kašika šećera, 2 kašike kaka, 3 kašike brašna, pola kašikice sode bikarbone
Fil
4 jajeta, 100g šećera, 4 kašike brašna, 300 ml mleka, dva  rebra čokolade za kuvanje, 250g margarina, jedan, vanilin šećer
Glazura
100g čokolade, 2 do 3 kašike ulja
Bela glazura
Dva rebra bele čokolade (posebno otopiti)



Način pripreme:
Rernu ugrejte na 180°C.
Odvojite belance i žumance.

Belanca umutite u sneg.
Žumanca umiksajte sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, te lagano dodajte i sneg u tu masu.
Sve umesite mikserom.

Veliki pleh od rerne obložite papirom, sipajte masu i pecite 20 min.
Još topao biskvit zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.

Fil:
Mleko stavite da provri.
Brašno, žumance, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
Ohladite i ododajte joj seckani margarin i sve umiksajte mikserom.
Podelite u 2 dela.
Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite otopljenu čokoladu.
Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom.

Prošarajte ga sa belom glazurom.

1 коментар:

  1. Imam namjeru da PAUNOVO OKO uvrstim u ukrštenicu.

    Pravljenje kolača, po ponuđenom receptu prepuštam vještijim kolegama.

    ОдговориИзбриши