уторак, 30. април 2013.

REČ PO RIJEČ (128)



ŠVEDSKI STO
Švedski sto je vrsta skandinavskog obroka koji se sastoji od više raznih namirnica na stolu. To je obično posluženje, gde gosti mogu da konzumiraju niz jela po izboru i bez ograničenja količine. Švedski sto je postao međunarodno poznat pojavom na 1939. godine. Na Svetskom sajmu u Njujorku kada je ponuđen u švedskom paviljonu, u restoranu "Tri krune". Tradicionalni švedski švedski sto i sastoji se od toplih i hladnih jela. Hleb, puter, sir su uvek deo originalnog švedskog stola . Uobičajeno je da se počne (prvi tanjir) sa hladnim ribljim jelima koja su generalno različiti oblici haringa, lososa i jegulja. Posle ovog prvog tanjira, gosti obično nastavljaju sa drugim hladnim predjelima, i zaokružuju sa toplim jelima. Desert može ili ne mora biti uključen u švedski sto.

Нема коментара:

Постави коментар