субота, 3. август 2013.

PODSEĆANJE (2)

Večeras će se na blogu REBUSI Branislava Nikića održati takmičenje u rešavanju rebusa. Pošto će moje učešće, najverovatnije biti simbolično (iz opravdanih razloga) to je razlog više da i na ovaj način (ponovnim objavljivanjem) pripomognem omasovljenju takmičenja. Napominjem da sam obećao još jednu knjigu koju ćemo Bani i ja pokloniti nekome iz drugog dela tabele (od polovine nadole) ako bude više od 20 takmičara. Navijam da ih bude i više od dvadeset, i više od 31 koliko ih je bilo na takmičenju u maju na mom blogu. Dakle, pozivam sve da se uključe u takmičenje.(S.B.)
PROPOZICIJE:
- Takmičenje počinje u 21,00 a završava se u 24,00 i sastoji se od dve faze. U prvoj, koja traje do 23,30 svaki ispravno rešen rebus donosi pun broj odgovarajućih poena koji će biti prikazani ispod svakog rebusa. U drugoj fazi koja počinje od 23,30 i traje do 24,00, napisaću kao pomoć broj slova u postavci i nakon toga svaki ispravno rešen rebus dobija polovinu svoje početne vrednosti.
- U svakoj od faza, sva rešenja morate poslati jednim mejlom,a rešenja koja stignu posle 24,00 neće se priznavati.Rešenja slati na mejl  nikicb@ptt.rs  ili SMS porukom na telefon 064-3944-650.
- Sve rebuse je sastavio Čedomir Jelić i ima ih ukupno 16. Rebusi su vrednovani po težini rešivosti sa 8, 10 i 12 poena. Podrazumeva se da su rebusi na ijekavskom, a oni koji budu na ekavskom biće posebno označeni. 
- Nagrade za prva tri takmičara biće sledeće enigmatske knjige:''Mamutske skandinavke'' Slavka Bovana, ''Slovna rebusijada'' Miroslava Lazarevića i ''Sto godina ukrštenih reči'' Dragana Lojanice. Takmičari će sami birati koju knjigu žele.

Нема коментара:

Постави коментар