петак, 9. август 2013.

VRANJE (RED VOŽNJE)





  

29 коментара:

  1. Izvinjavam se zbog ovih neravnina u tekstu. Probaću da dovedem u red ovaj red vožnje.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je poznata satnica i raspored aktivnosti Susreta enigmata? Red bi bio da na dvadeset dana do početka neko od organizatora objavi program manifestacije.

    ОдговориИзбриши
  3. Najavljena je i kolonija u isto vreme.

    ОдговориИзбриши
  4. Ako je i Enigmetska kolonija u isto vrijeme, očigledno je da će se ljudi opredijeliti ili za Vranje ili za Sombor ili za ignorisanje i jednog i drugog.

    ОдговориИзбриши
  5. Slažem se s Ilijom da je krajnje vrijeme za program Susreta.

    ОдговориИзбриши
  6. Program Kolonije poznat je odavno.
    Odlična stvar je da je predsednik "Natoševića" našao donatore za učešće 20 enigmata BESPLATNO!!!
    Znači treba požuriti s prijavama!

    ОдговориИзбриши
  7. Svakako je za pohvalu obezbjeđenje besplatnog smještaja, ali ja moram sa žaljenjem da kažem da ću na koloniju da dođem samo ako Vranja ne bude.

    ОдговориИзбриши
  8. Najgora je stvar da se nešto bojkotuje.
    Ipak se treba opredeliti za jednu od manifestacija.

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo je diskriminacija prema onima koji ŽELE da idu NA OBE manifestacije, kao što SAM JA I KOJI SU IŠLI I DO SADA NA OBE MANIFESTACIJE.

    Mora li ovako da bude? Mislim da je ovo apsolutno kontraproduktivno, bar za mene, jer ja dolazim na ove manifestacije da se sretnem sa prijateljima i da učvrstimo zajedništvo! Ovako ćemo se razjediniti, jer najgore je kad treba DA BIRAŠ gde da ideš, a želiš i tamo i tamo. Ja ne želim da učestvujem u bilo kakvom našem razjedinjavanju!

    ОдговориИзбриши
  10. Do sada sam bio na svih 12 Susreta enigmata Srbije, te ne bih da propustim ni naredne Susrete. Naravno, rado bih došao i na Koloniju, ali kako moram da biram, biram Susrete.

    ОдговориИзбриши
  11. Svako ide gde hoće, a bogami i gde može (ovo mislim na finansijsku situaciju). Ja sam za Sombor.

    ОдговориИзбриши
  12. Mile i ja sam za Sombor, ali da je Kolonija makar sedam dana kasnije. Predalagao sam Željku da Kolonija bude u Osijeku dan pred SOZAH, ali on je organizator i ima svoje razloge zašto je baš u vikendu SES-a.
    Nisam veseo zbog troškova koje ću imati u Vranju (jer mi je stanje na računu uvijek u najmanju ruku blizu nule), ali kao što rekoh, za sve dosadašnje Susrete sam po godinu dana unaprijed u kalendar sebi obilježavao "pod obavezno".

    ОдговориИзбриши
  13. Malo matematike:
    2.700 dinara za smeštaj i hranu u Vranju + 4.000 dinara za povratnu kartu od Beograda do Vranja (tri četvrtine učesnika)+ 10 evra (za svaki slučaj) = oko 7.000 dinara (po osobi). Za ljude iz Vojvodine još oko 2.000 do 2.500 dinama (dakle, skoro 10.000 dinara po osobi).
    Tri četvrtine učesnika ovogodišnjeg SES ne zaradi od bavljenja enigmatikom toliko za godinu dana! Ili to predsedništvu ESS nije važno!?
    Za nekoliko "odabranih" među njima koji su članovi UNS i redovno plaćaju članarinu od 1.800 dinara godišnje, ušteda je otprilike tolika - ako na SES dođu autobusom "Kavim Jedinstva". Pošto znam da je od onih 20-ak koji su dobili članske knjižice UNS 1999. godine ostalo par onih koji redovno plaćaju članarinu, ovo je zanemarljivo. Predsedništvo koje misli da je u redu da zbog troje-četvoro učesnika sa juga ostalih 95% učesnika mora potrošiti 25-50% više novaca za SES je po meni, blago rečeno nesposobno da radi ono za šta je izabrano. Kad se radi ovako napamet, u poslednjem trenutku i po principu: ko će koga da zaj.... (kao i pri izboru predsednika i predsedništva ESS), rezultat je tragikomičan. A da sve može i bolje, ako se sitna lična korist (jajarenje) za trenutak ostavi po strani, eto vam dokaza: Željko Dimović je našao sponzora za dvadesetoro učesnika Enigmatske kolonije. Da li je on to uradio iz inata, kao i to što je uzeo isti termin održavanja kao i SES, nije bitno - BITNO JE DA SE MOŽE NAĆI SPONZOR I ZALJUBLJENICIMA MOGU ZNAČAJNO SMANJITI TROŠKOVI.
    To u ESS ne može, i neće moći sve dok su predsednik i članovi predsedništva povezani gluvim telefonima i složni kao rogovi u vreći.

    ОдговориИзбриши
  14. Lepo rečeno Miroslave!
    Sve se može kad se hoće i kad se ne gledaju samo lični interesi.
    Prošle godine se Ero "pokidao" da obezbedi džabaluk tandrbal za vojsku učesnika i dobio tapšanje po ramenu.
    Ko ove tvoje reči ne razume, alal mu šampita.

    ОдговориИзбриши
  15. Ja jesam pokazao kako se to radi. Skup od 156 učesnika iz nekoliko država, sa obiljem sadržaja boooogaaaatim nagradnim fondom. Budžet je uveliko premašio milion dinara(ne računajući nagrade), a troškovi učesnika minimalni. (I moji lični budžet je pretrpio izvjesne "pomake" - minimum 50.000 ličnih direktnih TROŠKOVA. Ovih 50 hiljadarki ću samo sad pomenuti i nikad više pa ko hoće da to primi k znanju neka primi, a ko neće neka neće. Imao sam kritike od nekoliko kolega koji su mi otvoreno kazali da sam budala jer na ovakvom skupu organizator mora da ZARADI. Odgovorih, NEKA HVALA, meni je nagrada sa su svi ili skoro svi bili zadovoljni. Novac je najmanje bitan)

    Pripreme za kikindske susrete su trajali godinu dana uz veliku medijsku podršku, i moje angažovanje 365 dana i mnogo sati rada dnevno - nekoliko hiljada mejlova, telefonskih razgovora, cimanja za rukar sponzora, funkcionera, novinara, specijalnih gostiju...

    Istine radi, podrška ESS-a bila je više kočenje nego podrška.

    Ali, ko mene sluša i zarezuje! Učesnici prošlogodišnje Kolonije sjetiće se šta sam tom prilikom govorio.Tada me zamalo zubima ne rastrgoše zbog mojih konstruktivnih prijedloga. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu. U međuvremenu sam i dalje za sve kriv i onima kojima sam uvijek kriv, a i nekim novim "pravovjernim". (Ipak, iako mi se ne dopada štošta oko Vranja ne bih da učestvujem u internetskim prepucavanjima, i rušenju jedne tradicije koja nije nije od juče. Imaću štošta da kažem uživo u Vranju, a božezdravlja i u Osijeku)

    ОдговориИзбриши
  16. Treba da se javi MŽ da kaže šta će biti (ili neće biti) na susretima ESS, ili susreta možda i neće ni biti.

    ОдговориИзбриши
  17. Cvetkoviću, ne znam što si se ti toliko ''napalio'' oko Susreta - pa ti i ne dolaziš na Susrete! U čemu je tvoj problem? Niko te ne nagovara da dođeš - možeš da ideš gdje god hoćeš.
    Mislim da je malo degutantno da ti nekome ''prijetiš'' da nećeš doći! Da 5. SES nije bio u Niškoj banji ni tada ne bi došao! Razmisli malo i svojom glavom.

    ОдговориИзбриши
  18. Problem (ne moj svakako) je što, naprotiv, razmišljam svojom glavom, a nikom ne pretim da neću doći na SES, odakle ti to? Jednostavno, u životu imam druge prioritete - važnije od susreta koji sve, sve ali nikako ne unapređuju srpsku enigmatiku. A ja od enigmatike pokušavam samo, gle mene budale - POŠTENO da živim.

    ОдговориИзбриши
  19. Vidiš, dragi moj Miroslave, ja sam se u životu dokazao na nekim drugim, životnijim poljima: imam dobar posao, odličnu platu, prije par godina me zakačilo i neko nasledstvo - ne živim od enigmatike, niti mi je ona jedina ''zanimacija'' kao nekima! Volim enigmatiku, pokušavam da uradim nešto od opšteg dobra - nikada nikome nisam gurao prst u oko. Nikada nikoga prvi nisam napao nizašta - samo sam se branio: ne dam na sebe! Hoće li me neko voljeti ili ne - nije moj problem, svijet je danas takav kakav je i sve je i normalno i nenormalno. Samo, mimo svoje volje, ne želim nikome da budem terapeut. Hoću da pomognem, ali svojom voljom. Pitam javno: kome sam ja to nešto konkretno uradio da budem napadan? Te priče po blogovima - rekao ovo, rekao ono - ne priznajem. Priznam samo priču u četiri oka, to jedino ima svjedoke. To je jedino mjerodavno. Nisam ja svaki anonimni koji negdje nešto piše loše o nekome - sve što pišem - potpišem, nemam čega da se stidim. Stojim iza svake svoje riječi. Zašto je pokrenuta ova ''lavina'' protiv mene - ne znam, vjerovatno zna ŽD. Ja nikad nigdje nisam bio protiv njega niti sam o njemu rekao ni jednu ružnu riječ. On o meni jeste. Imam materijal kada je ''srao'' po njemu neko ko mu je sada ''najbolji'' drug i mentor, a ja sada ne valjam - to opet govori o njemu, a ne o meni! Dostaviću enigmatama taj materijal neka čitaju da znaju s kim imaju posla! Iskreno te pozdravljam!!!

    ОдговориИзбриши
  20. To što imaš protiv Željka nemoj preko mene - reci njemu u lice, jer kažeš da samo tako radiš.Ja ponavljam: ESS je godinama jedno LOŠE društvo puno mediokriteta, nažalost i mutivoda koje ga lagano ali sigurno rastaču. Da li si i ti takav ili si svetac kako tvrdiš pokazaće vreme. Mada... u enigmatici sam 40 godina i sklopio sam mnogo mozaika, mnogi su mi smeštali ili pokušavali da smeste razne svinjarije. Odavno nisam onaj "vižljasti simpatični mladi enigmata", to bi neki uvek prisutni i "trajno dokazani velikani" trebali konačno da shvate. Mene pokoji objavljeni radić, knjiga o neznamčemu, diploma za neznamkakve zasluge ne zanimaju. Za sve što sam u enigmatici postigao, za sve uspehe i neuspehe sam sam kriv. A ESS mi u tome do sad nije pomogao, pa ne misliš, valjda da još uvek nešto očekujem sada. A stigao sam da uradim mnooogo i u privatnom životu - imam porodicu, dve kćeri, zeta, iskrene prijatelje i drugove koji se ne bave enigmatikom (mada imam i u enigmatici dosta pravih prijatelja kao i među takmičarima sa mnogobrojnih kvizova u kojima sam učestvovao - preko 130 TV emisija). Dakle, nije mi enigmatika jedina stvar u životu. Možda mediokritetima smeta što dajem svoj maksimum u svakoj oblasti kojom se bavim, a nemam vremena da kao oni zavidim boljima od sebe, kojih sigurno ima dosta.

    ОдговориИзбриши
  21. Ijuuujuuujuu koja gomila neistina i budalaština na jednom mestu od strane Predsednika ESS.
    Sve puca od poštenja "jadan"???????
    Lavinu nezadovoljstva nije pokrenuo ŽD!!!
    Zna se što si se ti toliko "otimao" za funkciju, samo iz ličnih interesa, a uskoro će se sve i obelodaniti!!!

    ОдговориИзбриши
  22. Ovo je da se čovek smeje, imam samo jedno pitanje za Živanića: Da li je ESS odgovorio na zvanično pismo koje je poslalo ED "Đorđe Natošević"? Na moje otvoreno pismo nemoraš ni da odgovoriš, meni je jasno kakav si (ne)čovek.

    ОдговориИзбриши
  23. Koliko se ja razumem u matematiku, neke je enigmatika zaludela toliko da o prolaznosti života i ne razmišljaju.
    Svako ima pravo da bira gde će i s kim će, ljubav se ne kupuje, a kako će ko proći svojim lavirintom života, zavisi od njega samoga.
    Mislim da je Kolonija zakazana namerno u isto vreme, a ko zna i zašto je to dobro - ljudi imaju više mogućnosti! Ako je onima sa severa daleko Vranje i nama sa juga je daleko Sombor. Pa, videćemo već u septembru krajnji rezultat.
    Nikola ČD Pešić, Niš

    ОдговориИзбриши
  24. Da biste lakše nastavili sa komentarisanjem ove teme, bacite pogled na gornju fotografiju - "Široki Brijeg (juče)"

    ОдговориИзбриши