среда, 4. септембар 2013.

RADIO NEVESINJE JAVLJA

Nedavno u Nevesinju ispred znaka čiji je autor moj brat Miroslav, isti onaj koji je napravio simbole Susreta enigmata Srbije održanih u Kikindi 2012 i Vranju 2013.
Za vreme odmora u Hercegovini, kao što redovni čitaoci ovog bloga znaju, učestvovao sam na Olimpijskom kvizu u Nevesinju. Nisam bio rđav, pa je verovatno stoga, juče na sajtu RADIO NEVESINJE osvanuo sledeći tekst.
 ( I ovim putem se zahvaljujem Nevesinjcima na pažnji i časti koju mi ukazuju. Hercegovci su čudo! Čak sam i na sajtu TREBINJE DANAS proglašen Nevesinjcem. To mi mnogo ne smeta, ali treba napomenuti da sam ipak sa Bune kod Mostara)

Учесник овогодишње Невесињске олимпијаде Славко Бован из Кикинде протеклог викенда у Врању на 13. Сусретима енигмата Србије прошлашен је за најуспјешнијег такмичара. Овај рођени Херцеговац кога  су Невесињци имали прилику да упознају током Олимпијског квиза постао је првак Србије у рјешавању загонетки ( појединачно и екипно). У своју ризницу одличја додао је двије златне, двије сребрне и три бронзане медаље (Ipak, "samo" 2 bronzane medalje - Ispravka S.B.)

Бован је у међувремену по хиљадити пут припремио енигматске стране за „Политикин забавник“. Редакција овог угледног часописа упутила му је посебну захвалницу тим поводом.

Присуство Бована на августовској светковини у Невесињу изазвало је прилично интересовање медија због његових бриљантних наступа на разним квиз такмичењима, а популарност је стекао и својим  необичним енигматским подухватима. Невесињци су га доживјели као духовитог човјека, правог шоумена који је више пута исказивао поштовање према ривалима и организатору. На интернет порталима је касније са много епитета писао о Невесињској олимпијади што су организатори ове традиционалне манифестације знали да цијене.
Славко им је узвратио лијепим анаграмом
НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА = ПЛЕЈАДА С КОЊИМА ВИСИНЕ
Napisao Grahovac Dragan utorak, 03 septembar 2013 16:23 
 

15 коментара:

  1. Morao sam staviti ovu sliku u plavom jer su mi već pojedinci rekli da u žutoj majici podsjećam na kanarinca.

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo sam ponosan i na reagovanje novina iz Kikinde. Jeste ovo mali grad, i novinari raznih redakcija dobro sarađuju (što je za svaku pohvalu) ali i mene je iznenadilo brzo reagovanje na uspjeh svog sugrađanina. Još u ponedjeljak vijest su objavile obe lokalne televizije, a utorak u "Blicu" (izdanje za Vojvodinu" štampana je kratka vijest sa slikom.

    Za sutra mi se najavila ekipa iz kikindskog dopisništva RTS-a /kaže mi novinar da je vijest saznao sa sajta Trebinje danas/.

    Mora čovjek da bude ponosan na Kikindu. Ipak sam ja neko ko je došao u ovaj grad, ali do sada su na mojoj promociji uradili veliki posao. Zapažam da isto to rade i za sve druge sugrađane koji postignu bilo kakav uspjeh od sporta, do privrede ili kulture.

    Bavo za Kikindu!

    ОдговориИзбриши
  3. Iskreno se nadam da će i drugi gradovi tako da se odnose prema enigmatima iz svog grada, sve za dobrobit enigmatike.

    ОдговориИзбриши
  4. Za vrijeme SOZAH-a u Osijeku trebaće nam fotografija na kojoj je Ero u Nevesinju.

    ОдговориИзбриши
  5. Vrlo lijepo! Slavko, još jednom čestitam!

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala Lubice (a hvala i ostalima koji su mi poslali poruke)

    ОдговориИзбриши
  7. U današnjim "Kikindskim novinama" kratka vijest i fotografija.

    ОдговориИзбриши
  8. U prilogu za RTS, koji su danas snimali, probao sam da akcenat bacim na EKIPNI učinak. Uspio sam da "uguram" u priču da ekipu "Tupljenja i oštrenja" čini petorka iz Podgorice, Leskovca, Banja Luke, Skoplja i Kikinde. Vidjećemo kako će sve to da izgleda na ekranu (ako bude emitovano).

    ОдговориИзбриши
  9. @Slavko:
    "U današnjim 'Kikindskim novinama' kratka vijest i fotografija."

    Slikaj ili skeniraj pa na - blog!

    ОдговориИзбриши
  10. Nema se šta skenirati (mala vijest i fotografija). Ipak, vijest imala odjeka.

    ОдговориИзбриши
  11. Jutros i u drugim lokalnim novinama (ili prvim lokalnim novinama) - "Kikindskim" skoro isto.

    Fotografija sa tekstom na fotografiji: Slavko Bovan i Milorad Živanić, predsednik Enigmatskog saveza Srbije.

    JOŠ JEDNA TITULA ZA SLAVKA BOVANA

    Kikinđanin Slavko Bovan, saradnik naših novina, još jednom je potvrdio titulu najuspešnijeh enigmate u Srbiji. Na 13. Susretima enigmata Srbije, održanim proteklog vikenda u Vranju, Bovan je osvojio tri pehara i šest medalja, te je proglašen za najuspešnijeg učesnika susreta.

    ОдговориИзбриши
  12. A zašto se i takve male vijesti ne bi skenirale, stavljale na uvid enigmatskoj javnosti i pohranjivale u enigmatske arhive? Ovako će brzo biti zaboravljene.

    ОдговориИзбриши