четвртак, 5. септембар 2013.

REBUSANJE (487)

Autor: Milan Sečujski

13 коментара:

  1. PAKLENA MAŠINA (pakle na šinama)

    ОдговориИзбриши
  2. Ako je u pitanju paklo (sr. rod), zar ne bi trebalo u množini biti pakla?
    Nikola

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam ih posmatrao kao "paklice", pa otuda čini mi se prihvatljiva množina "pakle".

    ОдговориИзбриши
  4. Iz pozicije posmatrača (rješevača) to je opravdano ali mene zanima mišljenje autora koji je to posmatrao iz gramatičke perspektive.
    Nikola

    ОдговориИзбриши
  5. Ovako bez gledanja u knjige (po sjećanju) mi se čini da paklo = pakla. Stoga, gramatička ispravnost bi trebalo da je u redu.

    Inače, za mene to nije ni paklo ni pakla već kutija cigareta :)

    ОдговориИзбриши
  6. Evo još jednog rebusa koji je bio ponuđen Vranjancima da rešavaju u ''kućnom ambijentu''. ESS se potrudio dase zahvali kolegama koji su svojim akcijama pomogli da Susreti proteknu kako su protekli - na opšte zadovoljstvo prisutnih. Napisane su zahvalnice za Sečujskog (rebusi), Nikića (zadaci za rešavače i sastavljače) i Miroslava Bovana (logo 13. SES-a) i one su kod našeg sekretara Šarića i biće uručene prvom prilikom kada budemo u kontaktu sa dragim kolegama. Dejan Minić je bio u Valjevu i on je dobio svoju zahvalnicu. Nadam se da će se ova lijepa i korisna saradnja nastaviti i za naredne Susrete. Svaka inicijativa da obogatimo sadržaj našeg druženja ima punu podršku, vjerujem, svih nas.

    ОдговориИзбриши
  7. Pomenuti svakako zaslužuju zahvalnicu, ali javnu pohvalu.
    Volonterski rad valja cijeniti!
    Evo pohvale i od mene.

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala.

    Evo, ja sam spreman da sastavljam rebuse za građanstvo i za sledeće Susrete. Nadam se da će biti još neko.

    Takođe, mislim da treba da se ustali takmičenje u rešavanju rebusa, kao u Kikindi, za učesnike Susreta.

    I mene je predsednik prijatno iznenadio u Vranju. Stalno je nešto trčkarao, trudio se oko svega, bio uslužan svima, otvoren za bilo kakve sugestije...

    ОдговориИзбриши
  9. Ja sam navikao na "paklu", iako mi se čini da je "paklo" standardnije. RMS kaže "pakla = paklo", dakle, ispravno je, ali ipak upućuje na "paklo".

    Nema na čemu, drago mi je da su susreti uspešno protekli. Moj plan da vas iznenadim nenajavljenim prisustvom ipak nije uspeo.

    ОдговориИзбриши
  10. Dejane, hvala na lijepim riječima. Ideja o rebusima za učesnike je dobra - imamo velike majstore, ti, Sečujski, Nikić - zašto ne iskoristiti taj potencijal. Dogovorom o načinu prezentacije doćićemo do najbolje varijante za realizaciju za sledeće Susrete - unijeto u plan za 14. SES!

    ОдговориИзбриши
  11. ovaj ''ANONIMAN'' sam ja - brži prsti od pameti!

    ОдговориИзбриши