субота, 19. октобар 2013.

MLADENOVA SKANDINAVKA

Piše mi (nam) Mladen Marković:
Ovo je moja prva tematska ukrštenica, kojom sam bio zadovoljan (sada već imam brdo zamerki, ali je u tom trenutku to, mislim, bio moj maksimum). Nastala je 2003. (na poleđini piše: januar '03, ali možda sam je sastavio i ranije). Pripremljena je za "Enigmu", kojoj sam nekoliko meseci pre toga slao neke radove i čekao odgovor. Nažalost, niko mi nije odgovorio, tako da je nisam ni poslao. Mogao bih sada da je objavim u istom listu, uz gomilu drugih sastava iz tog vremena, ali svuda, pa i ovde, vidim neke nepopravljive nedostatke: recimo, Kortni Koks se (kao za inat) razvela, i više nije Arket. :)

5 коментара:

  1. Nisam znao da je Mladen još prije deset godina bio kvalitetan sastavljač ukrštenica (sada je još za klasu bolji)!

    ОдговориИзбриши
  2. Priča se dešava u leto 2002. godine, u Subotici: zateknem se u jednoj perionici automobila, i vidim čoveka koji sedi za malim, okruglim stolom i rešava ukrštenicu. Priđem da mu pomognem i ukapiram da je ispred njega moja skandinavka sa Slađanom Milošević! Onda saznam da je tu, pored perionice (na buvljaku), kupio komplet časopisa "Bravo", gde su moji radovi izlazili tokom cele 2001. godine. :) Ja sam nekom Branislavu Stankoviću poslao hrpu radova, ali nisam imao pojma da ih je sve objavio. Jedini broj koji sam kupio (i koji još uvek čuvam) jeste onaj iz decembra 2000., kada je moja skandi sa Šeron Stoun potpisana sa M. Marković. Pošto se urednik nije javio ni da mi kaže: "super", ni "ne valja" (o honorarima da ne pričamo), zaboravio sam na to i nisam dalje pratio. Slučaj je, eto, hteo da sve saznam kada sam najmanje očekivao. :)

    Krajem 2002. sam, okuražen tim saznanjem, poslao jednu poveću pošiljku "Enigmi". Da li sam potrefio adresu ili ne - ne znam, ali mi niko nije odgovorio, pa je druga "tura", koju sam pripremio u međuvremenu, ostala neposlata. Ima tu još solidnih radova pored ovih "Prijatelja", a neke ću možda, iz pukog fazona, ipak objaviti (ali pod pseudonimom... recimo: Denmark ili Karo Malden). :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mladene, uživo mi izgledaš dosta mlad, nemam predstavu o tvojim godinama i nisam ništa znao o tvojim enigmatskim počecima.

    ОдговориИзбриши
  4. Pa, ja i jesam mlad, Ilija. Još nisam potrošio dvadesete. :)
    A, nešto razmišljam, možda je bilo bolje da je sve ostalo na "tim počecima". Ne znam šta mi je trebalo da se vraćam, kad sam jednom lepo i pametno odustao. :)

    Btw, imam za Tebe jedno oficizno saopštenje: pripremio sam 7 novih postova. :)Ako danas ili sutra nađem vremena za još 3 - već u ponedeljak počinje 3 serijal "Enigmagike".

    ОдговориИзбриши
  5. Svaka čast na mladosti, a ovakvoj enigmatskoj (i ljudskoj) zrelosti. Ne šali se, kakvo odustajanje pominješ? Itekako nam trebaš, pa nećemo valjda Dejan i ja sa po 40 i još koju više biti najmlađi enigmati!
    Drago mi je zbog novih postova, jedva čekam druženje kod tebe!

    ОдговориИзбриши