петак, 11. октобар 2013.

POTRAGA ZA LUDAJOM



 Izveštava Vanja Tomašev:

U okviru 28. manifestacije "Dani ludaje" Narodna biblioteka "Jovan Popović" organizovala je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kikinda zabavno-takmičarski program za učenike srednjih škola pod nazivom "Potraga za ludajom". Program je organizovan u petak 11. oktobra 2013. od 14 do 17 časova. Ekipe sastavljene od četiri učenika i jednog profesora imale su zadatak da reše niz zagonetki, pronađu tragove i na kraju, da pronađu skrivenu ludaju.

Domaćin ovog takmičenja bio je poznati pisac za decu i bivši predsednik udruženja "Mensa Srbije" Uroš Petrović. Petrović je u uvodnom delu učenicima postavljao zagonetke iz svojih knjiga, a zatim je usledila "potraga". Ekipe su dobile zadatke u vidu zagonetki koje je trebalo da reše i pronaću sedam cedulja skrivenih u gradu. Za takmičarski deo učenicima je bila potrebna domišljatost, ali i dobra kondicija, kako bi rešili svih sedam zagonetki i što pre pronašli skrivene cedulje. Našu školu je predstavljala jedna ekipa u sastavu: Ana Ač, Tamara Vukosavljev, Dajana Zarić, Mirjana Glušica (sve iz odeljenja I1, medicinske sestre-tehničari) i profesor Vanja Tomašev. Zauzeli su drugo mesto iza jedne od tri ekipe iz Ekonomsko-Trgovinske škole.

Nakon takmičarskog dela usledilo je druženje sa Urošem Petrovićem i koktel za sve učesnike u dvorištu Biblioteke.

Tekst je: OVDE

7 коментара:

  1. Za Srbiju retko viđen entuzijazam!

    (Još jedna loše snimljena fotografija 'sa visine', fotograf je morao da bude u polučučnju)

    ОдговориИзбриши
  2. Pošto pretpostavljam da je Vanja fotograf i kako znam koliko je trebalo šipčiti po Kikindi, vjerujem da on nije bio u stanjuda napravi ni polučučanj, a kamo li čučanj :)

    ОдговориИзбриши
  3. A što se tiče prve konstatacije - Rekoh li ja KIKINDA JE ČUDO!

    ОдговориИзбриши
  4. Šipčenje je zdravo. "U zdravom telu, zdrav duh" (uh, uh!)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovog momenta sam se čuo sa Urošem (na putu je za Beograd).

    Veooooma je zadovoljan kako je ova igra protekla. Biće još izveštaja.

    ОдговориИзбриши
  6. Ana Ač, kakvo (enigmatski) krasno ime i prezime!

    ОдговориИзбриши