уторак, 22. октобар 2013.

PROMOCIJA KNJIGE

PROMOCIJA KNJIGE "BOLMAN JE BIO BOLMAN"
U subotu, 26. oktobra 2013. godine, s početkom u 14 sati, u bolmanskom Domu kulture održaće se, u organizaciji Općine Jagodnjak te uz brojne goste i uz bogat umjetnički program, promocija knjige "Bolman je bio Bolman". Tu opširnu knjigu od 758 stranica, svojevrsnu monografiju o svome selu, napisali su:
·      pravnik Jovan M. Nedić (rođen 1958; pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jagodnjak; kao glavni autor),
·      poljoprivrednik Vidoja Bijelić (rođen 1941; kao glavni kazivač i autor poglavlja po kome je nazvana i cijela knjiga),
·      novinar i enigmatičar Jovan S. Nedić (rođen 1954; administrator web-stranice Mirovne grupe Oaza; kao urednik knjige i autor poglavlja "Poznati Bolmanci" i "Mali rječnik bolmanskog divana").
Recenzent knjige i autor predgovora je historičar dr. Stanoje Bojanin iz Beograda (rođen 1968), čiji je otac dr. Svetomir Bojanin rođeni Bolmanac, dok je knjigu grafički i tehnički oblikovao Milan Drača iz Jagodnjaka, direktor Komunalno-trgovačkog društva (KTD) Gmajna, što znači da je knjiga kompletno urađena domaćim snagama.
Općina Jagodnjak i autori na promociju pozivaju zainteresovane Bolmance, Jagodnjačane i Baranjce, kao i ostale ljude dobre volje. Svima njima vrata bolmanskog Doma kulture širom su otvorena.

23 коментара:

  1. NARAVNO, nama je fokus interesovanja ovo:

    - novinar i enigmatičar Jovan S. Nedić (rođen 1954; administrator web-stranice Mirovne grupe Oaza; kao urednik knjige i autor poglavlja "Poznati Bolmanci" i "Mali rječnik bolmanskog divana"

    ОдговориИзбриши
  2. Izdavač ove knjige poslao je dva primjerka SKD-u "Prosvjeta" s molbom da budu izložena na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Štand "Prosvjete" (Zagreb) nalazi se u Hali 1 (na mapi: dolje lijevo). Broj štanda ja 1411, što znači da je blizu štanda izdavača "Alme" Đorđa Otaševića, koji ima broj 1422.

    Molim enigmate koji će se okupljati na štandu "Alme" da prošetaju i do štanda "Prosvjete" i da pogledaju i knjigu "Bolman je bio Bolman" te da se, po mogućnosti, i slikaju s njom. Vjerovatno će ih zanimati poglavlje "Mali rječnik bolmanskog divana" (600-667. str.).

    ОдговориИзбриши
  3. Baterije za fotoaparat su stavljenje na punjač, torba za knjige spremna, knjige koje nosim spakovane, novac odvojen za knjige sam sakrio od samog sebe da ga ne potrošim u neke druge svrhe...

    ОдговориИзбриши
  4. Za razliku od one dece koju je otac Piroćanac vodio da kroz izlog poslastičarnice gledaju kolače, mi enigmate možemo na sajmu uzeti knjigu u ruke, prelistati je i, što je posebno značajno - slikati se sa njom! O kupovini knjiga nekom drugom prilikom.

    ОдговориИзбриши
  5. Knjiga se zove "Bolman je bio Bolman" i to nije slučajno. Naime, knjiga ima više stranica nego što danas Bolman ima stanovnika.

    ОдговориИзбриши
  6. Na ove postove o Sajmu knjiga ne javlja se baš mnogo potencijalnih posjetilaca. Nadam se da će se na štandu "Alme" ipak okupiti brojna enigmatska družina. Ja stižem tek u nedjelju (27. X.). Planiram svakako posjetiti "Almu" i zagrebačku "Prosvjetu". Ako taj dan dođe još neko iz naše enigmatske branše, možda se i sretnemo.

    ОдговориИзбриши
  7. Ako neko zna neku knjigu koju enigmatičar obavezno treba kupiti, neka to napiše u ovim komentarima. Na primjer, 18. tom "Rečnika" SANU. No prijašnjih godina ja rječnike SANU nisam nalazio na sajmu.

    ОдговориИзбриши
  8. Nekada smo Rečnike SANU kupovali u knjižari u zgradi SANU (valjda se zvala "Naučno delo"). Ja sam prvih 12 knjiga kupio u ZAGREBU nakon nekog od snimanja kviza "Brojke i slova" (čini mi se 1987. godine - novembar, decembar), a da to odnesem do autobuske stanice (mislim od Cvijetnog trga) su mi pomogli neki (tada Lištičani - danas Širokobriježani) od enigmatske familije SOLDO! Davno bilo, pa se ne sećam jesu li to bili Miroslav i Mariofil, ili... (???).

    ОдговориИзбриши
  9. Danas ne morate po susnežici nositi pakete sa knjigama od Cvijetnog trga do "autobusnog kolodvora" i mučiti kršne momke iz Hercegovine da vam pomažu, već samo pritisnete pretposlednji LINK Slavkovog bloga (gore desno) i dobićete, ne 18 knjiga SANU, već sve reči ovog rečnika od A-Š!

    ОдговориИзбриши
  10. Jovane, nadam se da se vidimo u nedelju na Sajmu!

    ОдговориИзбриши
  11. Tomovi rečnika SANU se teško mogu naći na sajmu, pogotovo ovi noviji. Ja sam ih kupovao u knjižari zgrade SANU i to uvek bez popusta. 18. tom rečnika SANU, izašao je 2010. godine, a sledeći se možda pojavi naredne godine.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  12. @Mišo је рекао...
    Jovane, nadam se da se vidimo u nedelju na Sajmu!

    Naravno, a da zakažemo mjesto i vrijeme? Ja ću na Sajmnu biti od 12 do 20 sati.

    ОдговориИзбриши
  13. Jovane, može li u 13 kod ''Alme''?

    ОдговориИзбриши
  14. Može! Ako na sajam dođe Lozničanin, očekujemo i njega, a možda i još nekoga.

    ОдговориИзбриши
  15. Pozdrav Đorđu (domaćinu) i svim enigmatama (gostima) koji se danas u podne nađu na štandu "Alme"!

    ОдговориИзбриши
  16. Pozdravljam i ja današnje okupljanje enigmata na Sajmu knjiga. Bilo bi lijepo kad bi neko napisao ilustrovani izvještaj. Naš blogogazda je bivši novinar pa mu to neće biti teško.

    ОдговориИзбриши
  17. Na jednom od snimanja kviza "Brojke i slova" bio sam s Miroslavom Cvetkovićem, kojeg sada srdačno pozdravljam. Za moju uslugu tražim enigmatsku knjigu u protuvrijednosti i obzirom da je prošlo dugo vremena da uračuna i kamate. Nevenko Soldo

    ОдговориИзбриши
  18. Da, da... Nevenko! Ostarilo se, pa se i zaboravilo. Pozdrav Nevenku! Valjda ćemo se još sresti, pa enigmatska knjiga neće biti problem.

    ОдговориИзбриши
  19. Nevenko je bio na ovogodišnjem SOZAH-u u Osijeku, a Miroslava sam sreo u Nišu kad sam putovao na SES u Vranju. Mogao sam im ja biti "poštar"!

    ОдговориИзбриши
  20. Nevenko je bio na ovogodišnjem SOZAH-u u Osijeku, a Miroslava sam sreo u Nišu kad sam putovao na SES u Vranju. Mogao sam im ja biti "poštar"!

    ОдговориИзбриши
  21. Ako ne Jovane tebe, naći ćemo nekog drugog poštara!

    ОдговориИзбриши
  22. Bolman je Bolman,
    a Nedić je tu "golman"
    (brani od zaborava)

    ОдговориИзбриши
  23. Gojka molim da spjeva drugačije stihove jer se Bolman i golman ne rimuju budući da imaju drugačiji naglasak.

    Kad nepoznavaocima Bolmana objašnjavam naglasak, baš im kažem da se Bolman ne naglašava kao "golman", nego kao "virman".

    ОдговориИзбриши