NJUJORŠKI ČIZKEJK
Vrsta kolača.
Priprema za 8 osoba
Fil
900 g sirnog namaza (krem sira), 200 g pavlake, 3 cela jaja, 1 žumance, 200 g šećera, 3 kašike brašna,kora od limete ili limuna.
Kora za kolač
300 g keksa (od integralnih žitarica) i 125 g margarina
Sos od voća
300 g smrznutog voća, 3 kašike kristal šećera, nekoliko kašika vode
Fil
900 g sirnog namaza (krem sira), 200 g pavlake, 3 cela jaja, 1 žumance, 200 g šećera, 3 kašike brašna,kora od limete ili limuna.
Kora za kolač
300 g keksa (od integralnih žitarica) i 125 g margarina
Sos od voća
300 g smrznutog voća, 3 kašike kristal šećera, nekoliko kašika vode
1. Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Posudu za pečenje obložiti alu folijom i u njoj formirati podlogu od keksa i margarina. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne.
2. U drugoj posudi sjediniti krem sir, pavlaku i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, i žumance. Dodati rendanu koru od limete ili limuna i 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina).
3. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180°C na 70 minuta.
4. Po pečenju rashladiti kolač i staviti ga u frižider da se stegne.
5. Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća.
Нема коментара:
Постави коментар