понедељак, 13. јануар 2014.

ANAGRAMIRANJE (406)

Autor: Gojko Mandić

10 коментара:

  1. Ma ovo je ono sto se u Srbiji naziva SRPSKA NOVA GODINA.

    U Makedoniji je MAKEDONSKA NOVA GODINA, ili STARA NOVA GODINA, ili VASILICA ...

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Postavka i rešenje treba da se "dodiruju" ili ti tangiraju.

    ОдговориИзбриши
  4. Dušane ako prebaciš na "Pink" vidjećeš tangiranja kol'ko voleš, što bi Lale kazale.

    ОдговориИзбриши
  5. Da izvinete, evo i meni se postavka i rešenje tangiraju sve u šesnaest, uz obilje mojih psihofizičkih reakcija i sa neizvesnim ishodom.
    Naime, pod prozorom su mi opštinske vlasti napravile seosku paradu, sa sve maršalima i vizuelnim efektima, a u čast te izmišljenje druge Nove godine. Građane mog sela, koji su se s one stvari i konopca masovno slili u sam centar(digresija: jedna moja izlapela profesorka, ultra-lokal-patriota i konceptualna umetnica, nekada u zanosu govoraše: "Samo je su stari Rim i Vladičin Han rasprostrti na 7 brežuljaka"), gde nastupaju vrhunski interpretatori popularne grand-glazbe: Aleksandra Bursać i neki Stefan, Stevan ili tako nešto (a kao zvezda večeri je najavljen Boban Marković, sa kojim, evo još jedne digresije, nisam u srodstvu, pošto su njegovi preci iz Indije, a moji sa Balkana). Elem, zasad mi samo vibrira luster, poskakuju okna i poigrava ključ u bravi (o mozgu da ne pričam), a u toku večeri, kad grunu srpske trube, očekujem omanji zemljotres, nestanak struje, možda čak i padanje plafona.
    Sve u svemu, zavidim onima koji ne nalaze logiku u tom anagramu... (ovde ide tužni smajli, pa još jedan, a onda emotikon koji se besi o kvaku).

    ОдговориИзбриши
  6. Srećom, daljinski za TV (treći po važnosti izum u ljudskoj istoriji) - iza vatre i točka :)

    ОдговориИзбриши
  7. Komentatoru pod sretnim brojem pogledaj šta je prava postavka.Mislim da ćeš sada konačno shvatiti i ne bi trebao biti zavidan nikom osim sebi.

    ОдговориИзбриши