понедељак, 3. фебруар 2014.

NOVA KNJIGA


Nikola Pešić svoju knjigu "SLOVNI REBUSI POČETNIKA" nudi (besplatno) u PDF formatu.
Možete je preuzeti: OVDE
Autor piše: Nova knjiga - Slovni rebusi početnika u pdf. dostupna je pre svega deci koja vole da rešavaju i sastavljaju rebuse! Prijatno!

11 коментара:

  1. Ovo ću odmah odštampati ćerkama da čitaju i rješavaju. Čestitam Nikoli na uloženom trudu pri izdavanju ove knjige i puno ga pozdravljam.

    P.S. Bili smo zajedno u društvu kada je u šetnji parkom nastala ova slika ljetos u Vranju!

    ОдговориИзбриши
  2. Ova fotografija mi se baš učinila kao naručena za najavu (n)ove knjige.

    ОдговориИзбриши
  3. Evo i ja sam "skinuo" knjigu i na brzinu je prelistao.

    Smatram da su podjednako važne enigmatske knjige koje se bave temama za nove naraštaje kao one koje obrađuju virtuozne radove. Iako ovo izgleda jednostavno, siguran sam da treba mnogo osećaja, takta, ljubavi, pa i znanja, da bi se ovako nešto stvorilo.

    Moj Petar skoro da ima pet i po, i mislim da ćemo se uskoro, on i ja, malo igrati sa ovim zagonetkama.

    Svaka čast, Nikola:) Ma, bravo komšija!

    ОдговориИзбриши
  4. Ideju za ovu knjižicu dala mi je moja unuka Mina, đak prvog razreda. Sa učiteljicom su radili neke rebuse i kad mi se pohvalila da zna nekoliko, sinula mi je ideja da obradim osnovne ideje. Za nas enigmate je možda malo smešna, ali kamo te sreće da sam je ja imao u prvom ili drugom razredu. Možda je loše tehnički urađena, ali sve u svemu može da posluži. Knjige se pišu da bi se pro(čitale) a sada su tehnički uslovi omogućili izdavanje u pdf.formatu, tako da je dostupna svima. Mislim da do sada nismo takvu knjižicu ponudili deci, mada je bilo razgovora u okviru niških enigmata da spremimo i knjižicu dečjih autorskih zagonetaka sa ilustracijama. Na tome se radi još uvek. Hvala kolegama kojima se sviđa, a očekujem kritike onih kojima se ne sviđa pa da ispravimo.
    N.Pešić

    ОдговориИзбриши
  5. Čestitam, Nikola!
    Treba misliti na najmlađe, na potencijalne enigmatske naslednike. Tragom ove tvoje ideje, neko od nas bi trebalo da priredi nešto o drugim zagonetkama. Kad mi u svoje vreme nismo imali enigmatske bukvare, pripremimo ih našoj deci, pa će se uz ovakva pomagala mladi zainteresovati za oblast zagonetaštva i pojaviće se više mladih sastavljača.
    Pozdrav od M.Paunovića

    ОдговориИзбриши
  6. Odlična ideja..

    ...knjiga/prva liga...čestitam Nikoli

    ОдговориИзбриши
  7. Sjajno, svaka čast. Neko naredno izdanje bi se moglo obogatiti ilustracijama, jer deca ne vole knjige bez slika, a ukoliko bar neko u porodici ima sklonost ka enigmatici, šanse da i dete razvije takva intersovanja su, uz ovu knjižicu, veoma velike.

    Možda bismo svi mogli da se uključimo u akciju približavanja enigmatike najmlađima. Nekada su dečje knjige imale enigmatski dodatak (recimo, imam primerak "Bele grive" sa 10 strana enigmatike za decu, počev od rebusa, preko tzv. pletenica, pa do ukrštenica), ali se danas školska deca retko sreću sa zagonetkama primerenim svom uzrastu. Rado bih pravio zagonetke za klince od 7 do 12 godina (imam i ja u kući petogodišnjaka), i ukoliko neko planira da pokrene enigmatski časopis za najmlađe, prijavljujem se za saradnju kao volonter. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Lepo bi bilo da neko ilustruje svaki rebus i da same postavke tehnički sredi! Možda bolji font da se odabere! Ako ima takvih poslao bih im knjižicu u vordu paq neka je nadograde i upišu se kao koautori!
    N.Pesic

    ОдговориИзбриши
  9. Свака част несебичном и незаустављивом Николи! Иначе, господин Пешић је мој енигматски учитељ и захваљујући његовој књизи "Енигморимићи", сам ушао у овај дивни свет енигматике. После тога ме је Славко срдачно дочекао на овом блогу... Хвала вам!
    ДИБ

    ОдговориИзбриши