недеља, 6. април 2014.

LOGIČKI MARATON

Piše: Ilija Đurković



U mađarskom glavnom gradu Budimpešti je od 21-23 marta 2014.godine održano takmičenje u rješavanju logičkih zadataka “24 hours Puzzle championship” i to po 14. put. Ovaj turnir je poznat i pod nazivom “Logički maraton” i sigurno je jedno od najcjenjenijih ali i najnapornijih takmičenja u svijetu logičke enigmatike. U logičkom svijetu 24h Logički maraton u Mađarskoj je nešto kao atletski miting u Cirihu – jedan i poseban. Takmičenje se sastojalo iz 14 setova zadataka koje su sastavili eminentni logičari iz čitavog svijeta.

Poslije izjednačene i beskompromisne borbe, prvo mjesto osvojio je Peter Hudak iz Slovačke, drugi je bio Nikola Živanović iz Srbije a treći Zoltan Horvat iz Mađarske. Od takmičara sa ovih prostora, Čedomir Milanović iz Srbije je osvojio 16. mjesto, Zoran Tanasić je bio 23., Milovan Kovačević 27., a Hrvatica Katarina Cvenić je zauzela 29. mjesto.

Izvještaji sa ovog takmičenja mogu se naći i na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/247785822055351/

Zadaci sa ovog takmičenja dostupni su na adresi: https://www.dropbox.com/sh/ph4ntyc2r761r4c/iFyCTXGE7_

5 коментара:

  1. Čestitka Nikoli. Sjajan rezultat.
    (Ni 16. mjesto Kikinđanina ČM nije za bacanje. Čestitka i njemu)

    ОдговориИзбриши
  2. Ne zamjerite ako nešto nije u redu, ovo mi je prvi novinarski izvještaj! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jedina primjedba odnosi se na "bajatost" vijesti. Ovo bih odmah objavio, da sam znao ovu informaciju.
    Zahvaljujem Iliji!

    (Valja se ugledati na Sonju Nedić. Djevojka na školovanju-usavršavanju u Ljubljani, ali koristi priliku da šalje pravovremene i interesantne informacije.)

    ОдговориИзбриши
  4. Želio sam da na ovaj način, pa makar i sa zakašnjenjem, skrenem pažnju enigmatskoj javnosti na ovaj veliki Nikolin uspjeh, koji je samo jedan u nizu. Nikola je godinama u samom svjetskom vrhu na polju logičke enigmatike!

    ОдговориИзбриши
  5. Svaka čast Živanoviću (upoznao sam ga u Somboru) - nije samo jak takmičar u rešavanju logičnih već i svih standardnih enigmatskih zadataka. Čestitke i svim takmičarima sa ovih naših prostora!

    ОдговориИзбриши