ŠIŠ ĆEVAP
Sastojci:
pola kg junetine
šnicla koju isečete na kockice
par glavica sitnijeg crvenog luka
3 do 4 mrkve
(može se koristiti i drugo povrće)
so
biber u zrnu
začin od sušenog povrća
dve kašike maslaca ili masla
dve kašike brašna
3 do 4 kašike paradajz sosa
voda
Način prirpeme:
Količina mesa i povrća zavisi od toga koliko želite Šiš ćevapa. Meso isecite na kocke, mrkvu na kolutove i crveni luk na komade. Na žice ili prutiće za šiš ćevap redajte meso, mrkvu pa luk i tako dok ne ispunite prutić. Nanizane prutiće složite u šerpu, dodajte maslac, biber u zrnu, so i začin od sušenog povrća, zalijte vodom i kad prokuva smanjite temperaturu i neka se ćevap polako krčka.
U drugoj verziji sve isto radite samo što možete na maslacu propržiti malo brašna, dodati paradajz sos i vodu i odmah napraviti saft s kojim prelijete šiš ćevap, dodate biber u zrnu, so i ostavite ga da se krčka na smanjenoj temperaturi.
PA, VEĆ ŠIŠ ĆEVAP? (Da nije rano za jaku hranu?)
ОдговориИзбришиVAŠ PIŠĆE!
ОдговориИзбриши(pišće=pišti, od pištati)
Da li se po ćevap šiš
ОдговориИзбришиmora ići u Niš ?