недеља, 5. јул 2015.

MILAN U ZAGREBU (1)

Piše: Budimir Ćosović
U posjetu zagrebačkim enigmatima bio je Milan Sečujski, pa je, naravno, dogovoreno zajedničko druženje i upoznavanje. Legendarni enigmatski kafić "Incognito" (u međuvremenu dobio novog vlasnika i vratio staro ime - "Diplomac") zamijenili smo zbog nesnosnih vrućina ugodnom terasom sportskog centra Zagrebello. Odaziv - i više nego dobar, mnogi su željeli upoznati Milana, nije nam baš često u gostima. Jedino što nismo uspjeli (mogli, stigli) je upriličiti susret dva ponajbolja rebusaša s ovih prostora (Milana i Nedeljka Krakera). No, bit će još prilike.

Uz ugodno čavrljanje i pokoje piće vrijeme je proletjelo u trenu, a nekoliko slika u prilogu prenose atmosferu susreta.
Susret dvije enigmatske generacije (Milan i Janko Valand). Janko je veliki fan Milanovih rebusa te mu je poklonio (s posvetom) svoju knjigu "Klepsidra"

Legenda i legenda u nastajanju (Boris i Milan) - u pozadini bicikl vašeg reportera

Ranko i Vlado proučavaju konkurenciju

8 коментара:

  1. Da je kojom srećom Milan u Zagreb došao tjedan dan ranije društvo bi bilo "pojačano" Splićanima. Vjerovatno Miru, Petru, Milivoju i meni ne bi bio problem na povratku sa kvizovkaškog turnira u Međimurju, svratiti pozdraviti majstora rebusa.

    Ipak nejviše me obradovala fotka sa Robijem, što govori da "stvari" idu na bolje, te pridružujem se željama oporavka i povratka u enigmatsko stvaralaštvo.

    ОдговориИзбриши
  2. Pozdravljam i ja sve okupljene, a naročito urednika Roberta, koji je uredio mnogo mojih tekstova i uredio i opisao mnogo mojih skandinavki u rubrici "Podatak više" u "Skandi Feniksu".

    ОдговориИзбриши
  3. Ilija Đurković5. јул 2015. 23:03

    Pozdravljam sve učesnike zanimljivog druženja u Zagrebu. Lijepo je vidjeti ove fotografije.

    ОдговориИзбриши
  4. Pozdrav svima, lijepo vas vidjeti, bash steta sto Kraker nije uspio doci. Kad se bude radila antologija rebusa ta bi slika trebala biti na naslovnici. Njih dvojica su, koliko seze moje znanje, pomakli stvari, izgradili "Petkine zaduzbine" sve s lakocom, lezerno i duhovito u "opranim papuchama"...

    Poseban pozdrav biciklisti/reporteru. Za kafic "Diplomac" bicikl ipak nije primjeren, treba Alfa Romeo Spider, mi stariji se sjecamo scene iz filma.

    ОдговориИзбриши
  5. Drage kolege,
    još jednom bih iskoristio priliku da vas sve pozdravim i kažem vam koliko mi je ovaj susret u Zagrebu prijao, uz posebnu zahvalnost domaćinima, Dragani i Budimiru. Nadam se da ćemo se ubuduće i češće viđati na susretima zagonetača!

    ОдговориИзбриши