среда, 8. јул 2015.

SRETENOVA SKANDINAVKA

Alo, danas

19 коментара:

  1. Umjesto što ove ukrštenice rješavamo nakon objave, bilo bi bolje da ih rješavamao prije obajvljivanja i da ispravimo greške u prelomu, a i druge ako ih ima.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8. јул 2015. 10:48

    Jel mu ova ispravna???

    ОдговориИзбриши
  3. U ovoj ukrštenici ja sam primijetio tri prelamačke greške u opisima za "V", "K" i "IR" uz desni rub. Nisu dobro razdvojeni opisi za vodoravni i okomiti pojam, a to nisu autorove greške.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман8. јул 2015. 14:09

    Nije valjda da sam sastavio rešivu ukrštenicu?
    Ako je to kojim slučajem tačno, onda mi "Ginis" ne gine.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  5. Dobra je ukrštenica. Taj centralni deo je baš kako treba, mada se po ćoškovima sreću autorski pečati (medik, aloke, praskva, te ilata u množini, a to ne može).

    ОдговориИзбриши
  6. E moj Napoleone,
    iako te Lazica hvali, a pre mesec dana te je žestoko ispljuvao, pa ti je čak rekao da za trideset godina nisi sastavio dobru i rešivu ukrštenicu, moram da ti kažem da ti skandinavka ne valja.
    Naravno, pošto ovo govori kompjuter-enigmata ti nemoj uopšte da se zbog toga uzbuđuješ, jer si ti mnogo bolji enigmata od mene, pa i nije bitno šta ja pričam.
    Elem, Lazica je u pravu, belina je dobra i rešiva, a okolo katastrofa, pa pogledaj koje ti reči upotrebljavaš u DNEVNIM NOVINAMA: MEDIK, AŽAN, INKAL, ILATE, ENOREK, REKTA, GROTESK, ALOKE, PRASKVA.... da bude stvar gora, još su se međusobno izukrštale....pa da li za takvim rečima ima potrebe u dnevnim novinama, naravno da ne. Opisi za ANGLI (ANG LI bi bilo bolje) i GRINGO su stvarno "zanimljivi".
    Ipak najveći biser je ATENA opisano kao "helenska boginja mudrosti", pa sada te moram pitati zar za sve ove godine nisi naučio da je to "ATINA".
    Ovo ti je dobronameran savet da ne upotrebljavaš ovakve reči u dnevnim novinama, a ti možeš i dalje da radiš po svome (ili kako ti urednik kaže), ne moraš da se uopšte obazireš na moje komentare kojih više neće ni biti na tvoje ukrštenice (uostalom nisam ih ja ni stavio na blog).
    Pozdravlja te tvoj drugar kompjuter-enigmata.

    ОдговориИзбриши
  7. Zar nisi na moru, veprova glavo? Nije da smo se nadali da ćeš se udaviti, ali smo se radovali odmoru od tvojih elaborata.

    Prvo, nikad nisam napisao da Sreten za 30 godina nije napravio dobru ukrštenica (rečeno je: za 30 godina nije naučio da odvoji bitno od nebitnog... bla, bla... a to nije isto).

    Drugo, ne hvalim ga, nego sam realan. Računam, bolje da ja napišem kako jeste, nego da neko treći, npr. ti, napljuje i šta treba, i šta ne treba.

    Treće, nisu te navedene reči baš toliko užasne (jedino za plural plurala ne postoji opravdanje, ali i to se koristi... sretao sam i ilate, i erate, odorate u radovima vrlo ozbiljnih nekadašnjih enigmata, recimo u Dokićevim).

    I četvrto, taman hoću da ostavim po strani obrazovanje, a ti me povučeš za jezik: ATENA je potpuno ispravno ime grčke boginje (ako ga transkribujemo iz starogrčkog).

    ОдговориИзбриши
  8. Lazice, vreme je da popiješ lekić, inače ćeš da ideš kod Slavice Đukić Dejanović.

    ОдговориИзбриши
  9. Ma, super ti je ta fora. Pravi prostački surogat za odsustvo argumenata, nesposobnost za odbranu stavova i opšti nedostatak znanja i kulture.

    ОдговориИзбриши
  10. U ocjeni ukrštenica zaboravljate jedan sitan detalj. Trebalo bi da se prisjetimo ukrštenica koje su objavljivane do 01.07. Prilično sam siguran da su sadašnje skandinavke, pa makar imale i po koji faul, znatno, znatno, znatno bolje od prethodnih.

    ОдговориИзбриши
  11. Pošto u ponedeljak nije bilo skenirane ALO! skandinavke na TIO, zna li ko čija je?

    ОдговориИзбриши
  12. U ponedjeljak je bila REŠADOVA skandinavka. Nije bila skenirana jer sam išao u BG, a nisam uspio da "ulovim" pomoćnika za skeniranje :)

    ОдговориИзбриши
  13. U pravu si Slavko, ove naše su kudikamo bolje od onih kompjuterskih iz radionice Kužet-Pokrajac (te pas s maslom nije mogao svariti). Mislim da pomenuti duo još uvek radi za "Kurir". I to treba da rade enigmate, kao i onu skandinavku u "Novostima" koju traljavi Mile Budić.

    ОдговориИзбриши
  14. Sad ću ja kazati - U pravu se Rešade. Ima još dosta prostora za enigmatski rad. (Više dnevnih listova imaju lošu enigmatiku, ili je nemaju uopšte).

    ОдговориИзбриши
  15. U pravu ste Slavko i Rešade. :)
    Ja se već godinama pitam da li je moguće da su Večernje novosti baš toliko đubre od lista da bi u njima svakog dana izlazila strana sa enigmatskim otpadom... i takođe ne mogu da verujem da neko dobija i pare za taj otpad. :(
    U Kuriru je sve na najnižem nivou, pa i enigmatika. Nema smisla komentarisati. Informer takođe.
    Ne znam kako stoje stvari u Blicu. Sećam se kad je počeo da izlazi, dal je bila '96 ili '97, imali su ukrštenicu sa karikaturom (uglavnom su krali Grosuove iz Hupera). Posle su prešli na onu nagradnu simetričnu, a nedeljom je izlazila jedna veeelika. Sve je to radio Polić, uključujući i onu Blic zabavu (to bi trebalo opet pokrenuti), pa je puno toga bilo otaljano, a mi bismo moglki sve to fino, udruženo da im pripremamo. :)

    ne znam koje još dnevne novine postoje (Politiku ne računam, to i nisu novine nego kvazintelektualno prorežimsko smeće, pa stoga ništa bolje od Budića i ne zaslužuju).

    ОдговориИзбриши
  16. Dragan Dragoljević8. јул 2015. 22:38

    Par puta sam resavao Blicovu, nepotpisana je, monotona, neuka, dosadna, pretpostavljam da je pravi cika Racunar...

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман10. јул 2015. 16:02

    IZMEDJU MILETA BUDICA I MANDRKA NEMA RAZLIKE TAKO DA JA NE BI NISTA MENJAO

    ОдговориИзбриши