недеља, 6. септембар 2015.

KRIŽALJČICA IZ "GOSPODARSKOG LISTA"



Piše: Jovan Nedić
Na web-portalu Virovitica.net objavljen je 6. septembra 2015. godine članak pod naslovom "Retro: Virovitičan najbolji orač Jugoslavije 1962. godine". Uz članak, dat je i faksimil donje polovice posljednje stranice "Gospodarskog lista" od 5. IX. 1962. godine, na kome se vidi napis pod naslovom "Zlatni orač" o tada najboljem oraču Hrvatske Virovitičaninu Franji Geriću.
Na faksimilu se, desno dolje iznad impresuma, vidi i nepotpisana "Križaljka" – njezin lik, opis i rješenje "otisnuto naopako". Zanimljivo je da je križaljka neuobičajeno malih dimenzija: 6x4 polja, od kojih je još sedam polja "potrošeno" na ilustraciju. Sastavljena je od uzornih pojmova, a opisi su više nego korektni. Sve u svemu: za rubriku "Evergrin", uz napomenu da bi trebalo prelistati stranice "Gospodarskog lista". Ko zna šta bi se sve tu našlo! Spomenuti faksimil za ovaj blog šalje novinar Goran Gazdek, urednik portala Virovitica.net.

2 коментара:

  1. Zahvaljujem Goranu Gazdeku na spremnosti da odmah pošalje faksimil iz "Gospodarskog lista" u rezoluciji većoj od one kakva je na Facebooku, a koja nije bila dovoljno velika da bi se išta vidjelo iz spomenute križaljke.

    ОдговориИзбриши
  2. Kad je već spomenuti Franjo Gerić bio tako dobar orač, da onda i njega uvrstimo u križaljčicu 5x5 bez crnih polja:

    I G A L O
    N E K E R
    F R A NjO
    R I B I Z
    A Ć A N I

    ОдговориИзбриши