уторак, 23. фебруар 2016.

ENIGMATSKA RADIONICA




Piše: Krsta Ivanov
Takmičenje koje smo utanačili i najavili još 24. decembra 2015., da će se održati u okviru tradicionalne „Nedelje prijateljstva“ koje organizuje Dečje odeljenje Narodne biblioteke u Boru upravo je održano.
Učenici VII i VIII razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Boru, njih dvanaestoro svoj takmičarski duh iskazali su u rešavanju enigmatskih zadataka prilagodjeni njihovom uzrastu.
U vremenu od 60 minuta, maksimalno bodova je osvojila Danica Marković, po bod manje osvojili su Marija Trpković, Nevena Simić, Jelena Živanović i Marjan Cvetić. Ostali takmičari su: Aleksandra Mladenović, Dejan Bogojević, Nemanja Stefanović, Jovan Bećarević, Stefan Mladenović, Jakša Neda, i Ena Živić.
Zahvalnost za održavanje ovog takmičenja dugujemo prof. matematike Jasni Milićević, kao i bibliotekarkama Vesni Jovanović i Mariji Radosavljević.
Zaključak samih učenika je da im ovakvo druženje i takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka zanimljivo i zabavno i da sa ovom praksom treba nastaviti.

4 коментара:

  1. U izveštaju nisam napomenuo da zadatke za ovo takmičenje uradili su, kao gost, dva rebusa, Dejan Minić i hvala mu za saradnju, anagram i piramidu Rade Matić, a ukrštene reči i kvadrat 5x5 moja malenkost.
    Lepo i prijatno je raditi sa decom.

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka čast Boranima, ovo je pravo propagiranje enigmatike među mladim naraštajima!

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma sam ponosna na svoje Borane. Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши