недеља, 7. фебруар 2016.

NIKOLA U HOLANDIJI

Ovo nisam ja!

Bračni par Petkovski i Madam Tiso

Najbolja od svih žena, ja i tipičan Amsterdam

Ulica "crvenih fenjera". Najbolja za svaki služaj nadgleda!

Roterdam u magli

Ispred Haškog suda

Ovo na holandskom piše: "EKK mi nije poslao majicu pa moram da se snalazim"

6 коментара:

  1. Čekamo pojašnjenje/dopunu/komentar za svaku od ovih fotografija.

    ОдговориИзбриши
  2. Dragi Nikola!
    Znamo da si bio u Holandiji. Drago mi je da te vidimo u tom divnom gradu.Neke od ovih slika prenećemo i u bilten "Vukov Kovčežić". Nadam se da ni ti ni Slavko nemate ništa protiv.
    Srdačan pozdrav tebi i supruzi i doviđenja u aprilu-maju u Beogradu.
    Radojica Jovičić

    ОдговориИзбриши
  3. Nikola je poslao još slika, a ove sam odabrao za objavljivanje.

    ОдговориИзбриши
  4. Tu su dani HLADNI,JAO,
    al' ti zbog tog nije žao!

    ОдговориИзбриши
  5. Evo po koju reč uz svaku sliku.

    Slika 1 - Sinter Klas. To je katolički Sveti Nikola, dan kada Sv. Nikola (kod njih to je personifikacija Deda Mraza) deli poklone. Ovaj crnac nosi vreće sa poklonima.

    Slika 2 - ja i moja supruga ispred muzeja Madam Tiso u Amsterdamu. Mi smo živi, nismo voštane lutke

    Slika 3 - tipični pejzaž Amsterdama - uske kuće na tri sprata u nizovima sa temeljima u vodi (svaka kuća je jedan stan) i neizbežni kanali. Karakteristično je to što svaka kuća na vrhu ima veliku kuku koja služi da bi se podigao i uneo nameštaj kad se ko uselu u stan. Nije moguće to uraditi sa zemlje. Naravno, nameštaj se unosi preko onih velikih prozora. Može se primetiti da Holanđani ne upotrebljavaju zavese na prozorima, čak ni u prizemnim prostorijama. Kod njih niko ne haje šta se događa u prostorijama stana. Takvo nešto kod nas? Hmmm.

    Slika 4 - U kvartu gde su prostitutke u izlozima, neposredno pored njih se nalazi crkva. Ispred ulaza crkve se nalazi statua posvećena prostitutkama (mi smo slikani upravo uz nju), a još je interesantnije da je u zadnjem delu crkve obdanište gde preko dana borave deca dok mame "zarađuju" hleb.

    Slika 5 - Roterdam u magli. Tog dana je bila velika magla u Roterdamu i videlo se samo nekoliko spratova sa prizemlja pa naviše. Visoki delovi zgrada i građevine su bili u nebu. Ovo je most koji se drži na sajlama, ali na slici izgleda kao da sajle dolaze s neba.

    Slika 6 - Nalazim se pred Trubunalom u Hagu gde sude ratnim zločincima. Nije me bilo strah, ja nisam ratni zločinac

    Slika 7 - Ovo sam ja u narandžastoj majici (konačno). Mogao sam da se slikam i u dresu fudbalske reprezentacije Holandije, ali sam se bojao da će me neki menadžer zapaziti pa naterati me da potpišem ugovor za neki holandski tim.

    ОдговориИзбриши
  6. Neke sad već vrlo, vrlo davne godine u Amsterdamu, Antverpenu i Roterdamu bili smo Boris Nazansky i ja s nekom turističkom grupom iz Beograda. Vrijedilo bi pronaći slike iz toga doba i usporediti je s najnovijima iz Nikolinog aparata.

    ОдговориИзбриши