уторак, 16. фебруар 2016.

REČ PO RIJEČ (1127)






NOJEVA BARKA
NOJEVA ARKA
ARKA

O današnjem pojmu pročitajte na VIKIPEDIJI.
Od Nikole Petkovskog očekujemo pojašnjenje fotografija.

2 коментара:

  1. E, BAJNO!
    VARKA... nije,
    pa na fotografijama je Nikola i njegova lepša polovina!
    Pozdrav dva puta!

    ОдговориИзбриши
  2. Pošto sam prozvan, evo mog autentičnog odgovora:

    Možda ste se ikada pitali kako zaista izgleda Noina arka?? E, nizozemac Johan Huibers inspiriran ovom zanimljivom pričom iz Knjige Postanka, odlučio je sagraditi jednu arku za sebe. Za taj podvig mu je trebalo 20 godina i 1,2 milijuna dolara.

    Pitate se kako mu je to palo na pamet? Johan kaže kako mu je ideja pala na pamet 1992. godine kada je sanjao potop sličan onome u Starom zavjetu. Njegova arka duga 130 metara, široka 29 m, a visoka 23 m, teži gotovo 3.000 tona izgrađena od švedskog bora i pojačana čelikom. Teško je povjerovati da ova grdosija doista plovi, no suvremeni Noa tvrdi kako njegova arka zaista plovi.

    Stolar po zanimanju, Johan Huibers sada je otvorio svoju arku javnosti. Smještena u Dordrecht (Holandija), arka je postala prava turistička atrakcija koja privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. U svojim odajama skriva restoran, dva kina i naravno „zvjerinjak“, gdje se nalazi zoološki vrt pitomih životinja, a one divlje su preparirane ili načinjene od plastike.

    Na svakoj razini broda, oko njegovih rubova, su prikazane povijesne haljine u drevnom Bliskom istoku, nekoliko scena iz života Noe kap i igre za djecu.

    Huibers kaže da je njegov brod daje ljudima prilično dobru ideju o tome kako je Noina arka radili u praksi.

    Pa, ako ste u blizini svratite!

    E, pa bili smo ne u blizini, nego na licu mesta, svratili, slikali se i nudimo i vama makar malo užitka koji smo mi imali.

    ОдговориИзбриши