среда, 20. април 2016.

KVIZ ZA OSNOVCE

Vanja je opet bio dobar voditelj

EKK maneken

Testiranje

Finalisti sa žirijem


Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, povodom Dana planete Zemlje, danas je u Kulturnom centru organizovao kviz za učenike kikindskih osnovnih škola. Na kvalifikacionom test od 30 pitanja nastupilo je osam ekipa. Takmičari su pokazali izuzetno  znanje jer je za plasman u finale bilo potrebno odgovoriti tačno na čak 26 pitanja. U finalnom takmičenju najuspešnija je, sa 55 bodova, bila ekipa OŠ „Feješ Klara (Igor Zeljković, Antonio Borenović, Matija Francuski i Mihailo Tanackov). Drugo mesto (52 boda) izborila je ekipa OŠ „Žarko Zrenjanin“ (Luka Momčilov, Lidija Renji, Stefan Novaković i Ognjen Terzin), treći su bili učenici OŠ „Vuk Karadžić“ (Nikola Plavšić, Matej Imbronjev, Nemanja Novaković i Miloš Ivetić“) sa 50 bodova, dok je OŠ „Sveti Sava“  (Anja Berić, Anja Vučić, Kristian Balaž i Milan Jakšić) sa solidnih 46 bodova zauzela četvrto mesto.
Kviz je pripremio Enigmatski klub „Kikinda“. Autor kviza je Slavko Bovan, a voditelj je bio Vanja Tomašev. Treći član EKK, Edvin Tot, bio je zadužen za tehničku podršku (video-bim i računar).
Za sve učesnike (32) Sekretarijat za zaštitu životne sredine obezbedio je prigodne poklone, dok su četiri najbolje škole nagrađene vaučerima za nabavku školske opreme.

4 коментара:

  1. Još jedno pozitivno brojanje za EKK. Prije 10 minuta na "oko u oko" podnijet izvještaj predsedniku kluba Zlatanu Pupezinu. Trojka neposrednih izvršilaca od Zlatana dobila pohvale.

    ОдговориИзбриши
  2. Djeca su pokazala izuzetno znanje. U kvalifikacijama najbolji rezultat bio 29 bodova (iako pitanja i nisu bila jednostavna). Ta škola je u finalu osvojila treće mjesto.
    Zadovoljstvo je raditi za ovakve takmičare.
    EKK će uvijek podržavati ovakve akcije.

    ОдговориИзбриши
  3. Takođe, lokalna televizija (Rubin) imala prilog o ovom kvizu.

    ОдговориИзбриши