уторак, 12. април 2016.

OBAVEŠTENJE


Saradnja EKK sa listovima s kojima imamo dogovorenu saradnju („Pobjeda“, „Zrenjanin“, „Kikindske novine“, „Kikindske“ i „Naša reč“) odvija se na najbolji mogući način. 

Obaveštavam članove EK „Kikinda“ da očekujem još (dosta) priloga jer se sve brzo troši zbog „ubitačnog tempa“ izlaženja listova, a i zbog toga što nastojimo da dosta materijala pripremimo unapred. (Primer: „Zrenjenin“ je objavio 3 priloga, a juče je urađen i poslat 8. prilog)
Treba svega! Formate možete pogledati u levom stupcu pod oznakom „EKK prilozi“. Pazite na ekavicu/ijekavicu. Napomena za „Pobjedu“ – Skandinavke su uvek u paru tematski vezane, pa i otvori za fotografije moraju biti simetrični (paralelni ili dijagonalni). Naravno, mogu se raditi i pojedinačne skandinavke, a neko drugi će uraditi odgovarajući „par“. Kod „Kikindskih“ (latiničnih) otvor za sliku je uvek isti (na istom mestu) a u prvom vodoravnom redu, ili prvoj uspravnoj koloni, je „Izjava lepotice sa slike“ (izreka, komentar neke aktuelne situacije, ...). Formati za „Kikindske novine“, „Zrenjanin“ i „Našu reč“ su potpuno slobodni, osim što su limitirani samim prostorom na stranici. Što se tiče tzv „sitnih zagonetaka“ možete i njih da šaljete jer je bolja varijanta da prvo bude objavljeno u listovima, pa tek onda na blogu.
Honorare će autori dobiti (ako već nisu dobili!) za „Pobjedu“, „Zrenjanin“ i „Kikindske novine“, celokupni honorar od „Kikindskih“ ide klubu, a za „Našu reč“ radimo besplatno. Od prva tri nabrojana lista deo honorara ide u kasu kluba. Svi autori su upoznati koliki su honorari za svaku pojedinu zagonetku.
Ponovo zahvaljujem svim (mnogobrojnim) autorima koji se odriču honorara u korist EKK. Sve se evidentira, a prikupljeni novac će biti upotrebljen na dobrobit celokupnog članstva. Imamo dosta planiranih akcija, pa je svaki dinar važan.

Нема коментара:

Постави коментар