уторак, 14. јун 2016.

1. OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE


Енигматски савез Србије организује 1. Отворено првенство Србије за анаграмисте. Пропозиције такмичења су следеће:
а) Такмичење траје три кола, која ће бити одржана од 15. јуна до 15. јула, од 16. јула до 16. августа и од 17. августа до 17. септембра 2016. године. Домаћини кола су Ацо Јанковић, Зоран Радисављевић и Иван Андонов.
б) У сваком колу такмичари састављају радове на две заједничке и на једну слободну тему, а њих ће одредити домаћини кола. У првом колу теме су следеће:
1. ЖИВОТ НИЈЕ ЈОРГОВАН, АЛИ НИЈЕ НИ РОБИЈА
2. УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА "НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ"
3. Саставити чист анаграм, од максимално 40 слова, на тему по избору из руске класичне музике (композитор, музичко дело или композитор и његово дело)
ц) Право учешћа имају сви анаграмисти из Србије и иностранства, а радови (који морају бити чисти анаграми) шаљу се на мејл anagrami2016@gmail.com . У свакој задатој теми такмичари могу да пријаве највише два рада, али само један од њих ће им се рачунати за пласман.
д) У свакој од тема бодове ће добијати десет најуспешнијих такмичара, по следећем систему: 25, 20, 15, 12, 9, 7, 5, 4, 3, 2. Такмичари који не успеју да се пласирају међу првих десет, а имају исправан рад, добиће по један бод. О резултатима сваког кола моћи ћете да будете информисани на сајту ЕСС, у часопису "Енигматика" и на енигматским блоговима.
е) Радове ће оцењивати мешовити жири, у коме ће бити угледни енигмати који се не такмиче, али и сами учесници овог шампионата. Сличан принцип успешно се примењује на разним интернет такмичењима, а бројност жирија утиче да резултати буду објективнији.
ф) Победник 1. Отвореног првенства Србије за анаграмисте биће такмичар који након три кола сакупи највише бодова. У случају истог броја бодова, пласман ће се одредити на основу већег броја победа, затим других места, итд.
г) За најбоље такмичаре, поред пехара, медаља и енигматске литературе, предвиђене су и новчане награде. Свака победа вредеће по 1.000 динара, а осим тога, три најбоља такмичара у генералном пласману добиће 3.000, 2.000 и 1.000 динара.
Енигматски савез Србије жели свим такмичарима одличне анаграме и успех у такмичењу, али пре свега да се добро забаве, у фер и коректној игри.  

3 коментара:

  1. Pozdravljam organizovanje "1. OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE", a učesnicima želim lep uspeh.
    U propozicijama pod tečkom g) stoji da najbolji takmičari dobiće pehar, medalje , enigmatsku literaturu, kao i novčane nagrade. Ako se preračuna koliko to sve košta, mislim da je to previše. Treba pehar ili medalja ili novac uz koju knjigu. Sada kada se ESS malo "uhledio", daj da se to što pre potroši. Treba se domaćinski ponašati.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja mislim da baš za ovakve stvari treba koristiti novac koji je ESS zaradio, jer treba podsticati kvalitetno stvaralaštvo. Tako rade i naše kolege iz Hrvatske već godinama, pa na njihovim konkursima ima sjajnih radova.

    ОдговориИзбриши
  3. Na sastanku Predsedništva ESS dali smo samo načelnu saglasnost da se ovo takmičenje (i još jedno) održe. O bilo kakvim detaljima (termin, domaćini, nagrade, format...) nismo odlučivali.
    Sada, kada je objavljeno na zvaničnom sajtu ESS, nema nazad.
    Objavljen je raspis, pa izvolite i učestvujte.

    Lično mislim da ESS mora češće da raspisuje ovakve i slične konkurse.

    ОдговориИзбриши