уторак, 22. новембар 2016.

ENIGMATSKA SEKCIJA

Piše: Voja Dodevski
U četvrtak, 17. novembra 2016. godine, u osnovnoj školi "Mića Stanojlović" u Koceljevi, pored već postojećih  školskih sekcija, počela je sa radom i enigmatska sekcija. Sekciju za sada pohađa 18 učenika šestog razreda, a vodi je Veroljub Babić nastavnik matematike, (aktivista i član EK "Valjevo") naravno uz pomoć stručnih saradnika škole. Cilj enigmatske sekcije je podsticaj učenika na razmišljanje i kombinatoriku. Za početak se rade ukrštenice svih vrsta, a zatim dolazi sudoku i drugi logički zadaci. Očekujemo da do kraja školske godine učenici ovladaju kako rešavanjem tako i sastavljanjem enigmatskih radova koji odgovaraju njihovom uzrastu a, naravno, i da se ogledaju u takmičenju sa drugim školama.

7 коментара:

  1. Svaka čast mladim budućim enigmatama. Naravno, ništa mmanje pohvala i kolegi Veroljubu Babiću da praktično pokaže kako koji enigmatski sastav se naziva, sastavlja i rešava. Nešto slično i mi u Boru radimo. Pozdrav svimma!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovoga je prije bilo mnogo. Svaka čast koleki Veroljubu.

    ОдговориИзбриши
  3. Žao mi je što kolege enigmate ne vide sebe u ovim akcijama, Bor, Kikinda i Koceljeva, kao neposredne ili posredne preko profesora, nastavnika ili učitelja, propagatore enigmatike u svojim mestima, u osnovnim ili srednjim školama. Ako se želi enigmatski podmladak treba raditi na tome, ma makar se završilo i na pokušaju.
    Javite se kolege šta ste ili će te učiniti po ovom pitanju???
    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Kamo sreće da sam ispustio još koje mesto, ali da je bila kakva enigmatska akcija sa školarcima. Izvinjenje enigmatskom poslenicima iz Valjeva.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши