VIŠNJEVAČA
Rakija od
višanja, liker od višanja ili višnjevača možete da spremiti veoma lako.
Potrebno:
500 g zrelih višanja; 1 l rakije; 500 g šećera ili meda;
Priprema:
Zrele višnje očistite od peteljki pa ih dobro operite, zatim ih sipajte u veću
teglu pa preko njih sipajte šećer ili med, pa preko svega toga rakiju. Teglu
zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.
S vremena
na vreme promućkajte sadržaj tegle.
Nakon 40
dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu, a višnje očistite od
koštica i koristite za kolače.
VAŠ VINJAČE!
ОдговориИзбришиU "Nedjeljnom Glasu Slavonije" broj 141 (15. I. 2006) ja sam objavio ovakav anagram:
ОдговориИзбришиVAŠ, VINJAČE, to je alkoholski rod.
Tko ga gucne fest njiše mu se - pod!
Ja poslušah IlijuO i dobih višnjevaču na neki sličan način.
ОдговориИзбриши