петак, 3. новембар 2017.

MARBO KONKURS (1)


15 коментара:

  1. Narednih dana u ovom terminu biće objavljene ukrštenice sa konkursa.

    ОдговориИзбриши
  2. Sreća pa nisam stavio četiri tematska pojma u bjelinu šest sa šest. Taj bi rad trebalo ne samo diskvalifikovati, već ga ritualno spaliti i tako poslati poruku drugim sastavljačima - što više tematskih pojmova, to gore.

    ОдговориИзбриши
  3. Ukrštenice će biti objavljene neeiješene (Onako kako su ih dobili ocjenjivači) pa ko želi da ih rješava neka izvoli.

    ОдговориИзбриши
  4. Sreten je vrlo strog sudac. Sve nas je diskvalificirao.

    ОдговориИзбриши
  5. A, odavno sam ja primetio (i uz ilustracije podelio sa svetom) da naš Srele, kad je u ulozi naređenog, obavezno doživi transformaciju ličnosti, i postane nešto nalik vukodlaku sa Korzike. :)
    Baš mi je žao što je odziv bio tako slab. Renomirani organizator, renomirani list, sve puca od renomea, a na kraju ništa.

    P.S. Periću, umesto da se tri puta zahvališ malobrojnim dobronamernicima koji su se javili na konkurs, ti si ih takoreći sve ismejao u pisanoj formi.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj tekst je pisan u proleće, kad se sve budi - a da je pisan u jesen možda bi drugačije izgledao.
    No, odziv je bio baš mali, samo šest autora, što ja za moje očekivanje bilo poražavajuće, s obzirom da uslovi konkursa namerno nisu bili zahtevni. Dakle obična klasična ukštenica i skandinavka sa samo dva tematska pojma. Znam ja da od viška ne boli glava, ali što biti veći papa od samog Pape.
    Zlatko, mogao si staviti i četiri, pet i više tematskih pojmova, i to je sasvim u redu za običnu saradnju, ali ja sam ovde posebno naglasio samo DVA tematska pojma. Mislio sam da će većini autora biti lakše sastaviti radove, a samim tim i odziv biti bolji.
    Eminentni žiri se sam složio da je odziv bio nezadovoljavajući, čak pojedini članovi žirija nisu mogli rešiti sve kreacije, što znači da je bilo i nerešivih radova. Ja sam samo kao supervizor konstatovao stanje stvari, bez nekog većeg uplitanja.
    Ovaj broj MARBA je trebao izaći u maju, ali zbog nepovoljnih okolnosti evo ga tek u oktobru, a sledeći broj verovatno dogodine.
    Učesnicima konkursa časopis će biti poslat na kućne adrese.
    Lozničanin (zvan Surovi)

    ОдговориИзбриши
  7. Kad je ovaj konkurs u pitanju, meni su najviše u sjećanju ostale one zavrzlame vezane za rokove. (Zbog kašnjenja štampanog izdanja). Ako se dobro sjećam, rokovi su bili takvi da je neko kao ja (sa mnogo obaveza) teško mogao da se uklopi u rokove. Da sam ikako mogao da se uklopim u rok, sigurno bih učestvovao.

    I ranije je bilo takmičenja na kojima nisu dodjeljivane prve nagrade, ali ne pamtim da je bilo ovakve situacije, odnosno da je javno rečeno da konkurs nije uspio

    ОдговориИзбриши
  8. Sretene, NISI rekao SAMO dva tematska pojma. To je velika razlika. I dalje mi nije jasno zašto su radovi sa tri ili više tematskih pojmova bili diskvalifikovani. Koliko mi je poznato, ti su radovi ispravni, nemaju "materijalnih grešaka", čini mi se da su i zadovoljavajuće rješivosti i nikako ne mogu razumjeti tu besmislenu uredničku i ocjenjivačku rigidnost. Ispada da sam, sa uvrštena tri tematska pojma, doveo ostale u neravnopravan položaj, jer su oni uvrstili SAMO dva.

    ОдговориИзбриши
  9. molim organizatora i ziri da prihvate moje izvinjenje zbog toga sto
    sam ih doveo u neprijatnu situaciju da se bave ocenjivanjem mojih
    radova . desava se , eto ,da covek u neznanju svome zaluta u nezeljenom
    smeru . zahvalan sam na pokazanoj blqagosti iskazanoj pri ocenjivanju pocinjenih propusta . usudjujem se da zamolim sve buduce organizatore
    da svako moje pojavljivanje na konkurse tretiraju kao vid zelje da
    uvazim organizatore i ostale ucesnike manifestacija.po meni , takmicari moraju da uzivaju postovanje , samim tim sto ulazu napor da na takmicenju nastupe.

    ОдговориИзбриши
  10. Da, MARBO je po običaju kasnio i izašao nešto pred Novu godinu, ali sam ja produžio rok za celi januar, te sam dobio Nedjeljkove radove, bez opisa, što je on kasnije ispravio i poslao opise.
    Priznajem da je neobično da konkurs ne uspe, ali ovo je bilo tzv. solomonsko rešenje.
    Zlatko, zato sam i ponovio tekst konkursa u kome lepo piše: "Rad treba da bude tematski sa dva pojma" i ne shvatam u čemu je problem. To je uslov konkursa i tačka.
    Tomislave, nema potrebe za izvinjavanjem, pre ja treba tebi da se izvinem što sam ti ukazao na greške u radu. Tebi hvala što si učestvovao onako turistički, da ne kažem "važno je učestvovati".
    Šalu na stranu, ovde nije bilo nikakve namere ismejavanja učesnika konkursa, kao što primeti MM, odnosno Urednik u pokušaju. Činjenica da su svi konkursni radovi objavljeni govori tome u prilog.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  11. Ja upravo rješavam jedan po jedan sastav s tog konkursa. Smatram da je ocjenjivanje rješavanjem vrlo dobra ideja.

    ОдговориИзбриши
  12. A ja mislim da si ti organizovao konkurs samo da bi došao do besplatnih radova. I tačka. Eliminisao si tri moja rada zbog besmislene "greške", i onda si se počeo žaliti da nemaš dovoljno radova i da konkurs nije uspeo.

    ОдговориИзбриши
  13. Sretene, smešno se ponašaš. Na vrlo glup i seljački način i dalje vređaš učesnike (od kojih je jedan u međuvremenu umro).
    Ako nisi bio u stanju da obezbediš nagrade, bilo je dovoljno da napišeš da konkurs nije uspeo zbog slabog odaziva. A odaziv je bio slab zato što je organizator na lošem glasu, logično. Većina zna da ti nemaš pare za nagrade i da je tvoj izdavač jedna obična jajara. Ne postoji niko ko je sarađivao sa vama, a kome niste ostali dužni. Zapravo, ne postoji niko kome ste ikad išta platili.

    Ono što je najbizarnije u ovoj priči je što si objavio ponižavajuće obrazloženje (kojem je eventualno mesto na nekom blogu). Imao si 6 učesnika i 15 radova, i sve si ih u priči diskvalifikovao, a ipak si sve štampao.

    Ukratko, proglasio si konkurs neuspelim da nikoga ne bi morao da nagradiš. Umesto toga, velikodušno si objavio škart-radove, popunio si 15 strana koje bi inače morao sam da napraviš, a honorar niko neće dobiti (jer su ionako diskvalifikovani :P).

    ОдговориИзбриши
  14. Čitajući ova dva poslednja komentara mislim da je diskusija otišla u sasvim drugom nepotrebnom i pogrešnom pravcu.
    Apsolutno nije tačno da je konkurs proglašen neuspelim zbog isplaćivanja nagrada za iste, kao i da ne honorišemo radove (slobodno pitati saradnike). Da sam hteo mogao sam lako popuniti i tih petnaest strana svojim radovima, ali nisam... radovi su prosečni i objavljeni su kao redovna saradnja, između ostalog, da i ostale enigmate mogu rešiti i videti. Poređenja rad neki konkursni radova sa drugih takmičenja nikad nisu objavljeni, iako su osvojili neka mesta.
    Svi onjavljeni radovi sa (neuspelog) konkursa će biti honorisani kao redovna saradnja.
    I na kraju, nije bitno ni ko je izdavač, ni ko je urednik MARBA, bitno je samo da li taj list ima kakav kvalitet.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши