среда, 21. фебруар 2018.

DAN ENIGMATA NA RADIJU

Povodom Dana enigmata Srbije na kikindskom radiju "Ami" govorio je Vanja Tomašev, a na sajtu radija objavljeno sledeće:

Danas je Dan enigmata Srbije
Rešavači i sastavljači enigmatskih zadataka u Srbiji danas, 21. februara obeležavaju svoj praznik. I pored toga što je jedan od najmlađih klubova u zemlji, EK „Kikinda“ je poslednjih par godina najuspešniji na Susretima enigmata Srbije. 
Kikindski enigmatski klub narednog meseca obeležava tri godine od osnivanja. Potpredsednik EK „Kikinda“ Vanja Tomašev kaže da je ideja o postojanju kluba postojala i mnogo ranije, ali je konačno realizovana 15. marta 2015. godine
Klub su osnovale emigmate koje nisu samo iz Kikinde. Imamo članove sa celog prostora bivše države, njihov broj raste i uskoro očekujemo da ih bude više od sto. Kikinda ima zaista dugu tradiciju enigmatike i vrsne enigmate, kao što su Ilija Stančul, Zlatan Pupezin i Slavko Bovan, koji su i među osnivačima kluba – kaže Tomašev.
Na Susretima enigmata Srbije, koji se svake godine održavaju u drugom gradu i okupljaju takmičare koji se nadmeću u sastavljanju i rešavanju zagonetki i u šahu, kikindski klub je prethodne tri godine u ukupnom plasmanu bio najbolji.
To je za nas veoma veliko priznanje, posebno zato što smo među najmlađim klubovima u Srbiji. Tajna je u tome što je naš klub odmah po osnivanju privukao veliki broj članova koji su iskusne enigmate, ne samo iz zemlje nego iz celog regiona. U klubu vlada dobra i složna atmosfera, i mislim da je to ključ našeg uspeha – kaže Tomašev.
Učlanjivanje u Enigmatski klub „Kikinda“ je besplatno. Kako ističu osnivači kluba, svako ko voli da rešava ukrštene reči i rebuse, ko bi želeo da više nauči o tome i da se druži sa ostalim ljubiteljima enigmatike je dobrodošao.
VIDI SAJT


4 коментара:

  1. Svaka riječ našeg potpredsednika je ka' Njegoševa :)
    EKK je osnovan 14.03. (Nism ispravljao jer tako stoji u originalnom tekstu na sajtu Radija).

    ОдговориИзбриши
  2. Zar nije indikativno, da ne kažem poražavajuće, da se samo na ovom blogu obeležava i čestita 21. februar - DAN ENIGMATA SRBIJE? Ni oficijalni sajt ESS-a, ni ijedan drugi blog nema ni reči o ovom prazniku. Jedino sam našao da je Dan enigmata Srbije pomenut na blogu Miroslava Cvetkovića preko dve ukrštenice - "Srdašca" Žarka Đokića (konačna rešenja - Dimitrije Davidović, Zagonetna subota).

    ОдговориИзбриши
  3. Moje čestitke srbijanskim zagonetačima, posebice onima koji su članovi EKK.

    ОдговориИзбриши

  4. ANAGRAMNA ČESTITKA

    DIVNA, UMNA, BISTRA FER PREDSTAVA "JEDE" BRIGE!

    Rešenje: DVADESETPRVI FEBRUAR - DAN ENIGMATA SRBIJE!

    (anagram sa konkursa ESS iz 2010/2011.)

    Gordana Jovanović Šarić

    ОдговориИзбриши