четвртак, 19. април 2018.

PAJDAŠ ILIJA




8 коментара:

  1. Mislim da sam, među enigmatima, jedini nositelj ove laskave "titule"!

    ОдговориИзбриши
  2. Iako se navodi datum iz '74.( kada je izdana knjižica), moram napomenuti da sam u to zavidno društvo ( jedini) primljen negdje '83. ili '84. godine, jer, koliko se sjećam, tada je uz mene bila i buduća supruga, koja se žestoko borila protiv. Stvar je bila jednostavna: sve popiti, ali se ne politi! Bilikum je posebna posuda, i tko ne zna baratati njome, pa krene naglo, obično se polije po bradi i odjeći, a što znači : štrof, odnosno, kazna i eliminacija!
    Bar triput sam se ustajao s klupe za zajedničkim stolom, a ona me je vukla dolje. Sjedi, budalo, baš ćeš ti....
    Također je bitno kazati, da je , možda sat vremena prije tog čina, odigrana "prijateljska malonogometna utakmica" između domaćina iz Križevaca i nas, folkloraša. Ne znam rezultat, ali znam da sam bio baš baš jako žedan poslije. Tako da mi tih litra i pol "tekućine" nije predstavljala problem.
    Valjda sam nastupao tu večer....

    ОдговориИзбриши
  3. Jesi li preživio?!
    (U predstavi "Kako Banat kroz rodoljublje ide" ima legendarna rečenica...prepričavaju dogodovštine Lala, Bosanac kolonista i Crnogorac, pa jedan od njih priča: "U kojoj sam god bici bio, u svakoj sam poginuo").

    ОдговориИзбриши
  4. Neka bude zabilježeno da imamo (EKK) člana sa ovom legitimacijom. Može zatrebati ako se uvedu neke revijalne discipline :)

    ОдговориИзбриши
  5. Prvi komentar: Ne, mene su streljali.... pogledima. Mo'š mislit kako sam kotirao među mladim Križevčankama....
    A za drugi: Za svakakvu trku mi konja imamo....

    ОдговориИзбриши
  6. Negdje se može čuti i: pajtaš...sa jednim svojim rođakom(koji je sada u distriktu) svojevremeno sam se oslovlajvao sa(skraćeno): pajt

    p.s. Inače,pajdaš se dobro rimuje sa:gajdaš

    ОдговориИзбриши