среда, 2. мај 2018.

ELQ LIGA (2. KOLO)

Piše: Luka Pavičić
Završeno je 2. kolo ELQ Lige - On Line, u kojem je nastupilo 20 rješavača.
Na osnovu skromnijih učinaka pri rješavanju "u živo": 1. L.Pavičić  133 i 2. P.Štambuk 117 (u 60 minuta), S.Prkić 114 (u 70 minuta) ..., rješavačima sam odredio 111, a za Gorana i Marka, "odlikaše" iz 1. kola, 75 minuta.
Dakle, i ovaj put su najuspješniji bili Goran i Marko, sa potpuno istim brojem bodova 184 (od 200 mogićih), a slijedi novi igrač Dragan Tolomanoski, sa pet bodva više od Krešimira. Vanja je za "prsa" pobijedila Jovana, i ima 2 boda više od Maje Jelkić, a 4 od  Svetlana i Katarina s istim brojem bodova.
Tvrd orah je svakako bila premetaljka: M: SRAMOTNI RAT! sa rješenjem Marin Strmota, državni tajnik (u ostavci) u Ministarstvu demografije, koju je riješio samo Miroslav.
Prvu asocijaciju sa pojmovima:
Agamemnon, Menelaj, Penelopa i Odisej Gorna i Marko su dali identično rješenje: Helena, dok je Sanda zamislila rješenje HOMER, a kojeg je asocirala jedino Vanja. Tu svakako spadaju "vezani" Kriptogrami, koje su riješili samo Marko i Miroslav, te zanimljiva Križaljka, sastavljenu od svega 3 slova (opisci dati po abecednom redu rješenja), za koju su najviše strpljenja za rješavanje imali: Goran, Marko i Jovan i jedini su je točno riješili.Najrješavaniji su dakako bili Sudoku zadaci, a u logici svega troje rješavača nije riješilo Magnete, Ograde i Brojčani put, a petoro Filoimino.
Sljedećeg utorka ide svibanjsko kola ELQ Lige, u autorstvu Petra Štambuka, koje će zainteresirani potom moći dobiti e-mailom.
Uz čestitku na postignutim rezultatima, zahvaljujem svima na učešću

4 коментара:

  1. U ovom kolu bilo je još par simboličnih učešća, no obzirom da nisu rješavali puno vrijeme, nisam ih uvrstio u redosljednicu.

    ОдговориИзбриши
  2. Luka me je još prošle godine tako krstio, pa se redovno pridržava tog prezimena. A mora se i priznati da mnogo lepše zvuči nego moje. :D

    ОдговориИзбриши