уторак, 26. јун 2018.

NOSTALGIJA (762)

Prilog: Branko Milovanović
(Biće dopunjeno u komentarima)

10 коментара:

  1. Анониман26. јун 2018. 17:14

    Video sa taj dokument u godišnjaku enigmatake revije, koju je izdavao Edi Klasinc ispred 30 godina, i na žalost mnogi potpisani nisu više živi.


    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  2. Jasno se vidi potpis "A. Šujdović", za razliku od "Leksikona zagonetača Jugoslavije" u kome piše "ŠUJDOVIČ, Aleksander".

    ОдговориИзбриши
  3. METKA KRALJ, DRAGO BAJT, SLAVKO MLINARIČ, PETAR IVEGEŠ ...

    ОдговориИзбриши
  4. Valjda sam i ja bio nazočan ali nema moga potpisa. Petar Ivegeš je umro. Što se tiće Šujdovića i "Č", ako si htio biti Slovenac pisao si sa "Č", a sada su neka druga vremena da ne komentiram dalje....

    ОдговориИзбриши
  5. Više o Srečanju slovenskih ugankarjev pogledati u "Zagonetaču" br. 320 od 1. VII. 1988. Nazočno je bilo šestoro čvorovaca.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман27. јун 2018. 17:13

    Boris Laharnar (2x), Jože Pauman iz Maribora (još uvek aktivan zagonetač, slikar i pecaroš, mislim, da je trenutno u Malom Lošinju, kao svako ljeto), Slavko Šetina, Branko Milovanović. Možda zna Branko, ko se mu je još podpisao u godišnjak.

    Aleksander Šujdović je uvek koristio meko Ć. Mislim, da je o tome jednom prilikom pisao Branko. Inače u Leksikonu zagonetača je pogrešno navedeno i mesto rođenja. Umesto Ljubljana treba, da stoji Kikinda. Šujdović je koristio i psevdonim Adi Kink, koji je anagram od Kikinda. Greška o mestu rođenja je trebala biti ispravljena u gradivu, kojeg su za Zagonetača zajedno skupljali pokojni Jože Berdon (sutra je prva godišnjica kako je preminuo) i mislim B.Antonić (morao bih to proveriti). A i sam Šujdović je to govorio, a radili smo zajedno u tvornici lekova Lek, dok se nije profesionalizirao u enigmatici kao urednik u KIHU. Na nekim veb stranicama je bio i podatak, da je rođen u Ilirskoj Bistrici, što je takođe pogrešno.

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  7. O ovome je već pisano u postu "zagonetni zagonetač" 03.09.2018.

    Tada sam stavio komentar:
    Matične knjige kažu da je AleksandAr ŠujdoviĆ rođen u Kikindi 21.10.1940. godine. Otac Dejan Šujdović, majka Ljubica Šujdović rođena Gomiršek. Brak zaključio u Ljubljani 6.8.1966. sa Verom Mlakar.
    (Dakle, nije Aleksander Šujdovič već Aleksandar Šujdović)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман27. јун 2018. 19:11

    Može biti, ne osporavam, da je tako u matičnim knjigama, ali sam je uvek, a i u medijima bio sa E.

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  9. Imam taj zapis gdje je B. Antonić korigirao tekst za Šujdovića. Napisao je da je "č" tiskarska greška u LZJ, a da treba biti "E" a ne "a" u imenu. Ima još nekoliko podataka o časopisima gdje je radio A. Šujdović, pa ovo što navodi Štefan potpuno je u redu.

    ОдговориИзбриши