четвртак, 11. октобар 2018.

GLJIVAR

Mesud pošao da bere kestenje, a nabasao na SUNČANICE.
Foto: Hajro
Štefovo reagovanje

15 коментара:


  1. Vrlo lijepe sunčanice. Kod mene ih je nekad bilo u voćnjaku, ali sad ih više nema. :(

    ОдговориИзбриши
  2. Nisu gljivetine ni vrganji (jeste gljivar) već sunčanice, nikad vidio prije, Mesud veli da su prva liga, posebno pohovane...

    Evo smo dovršili dobru janjetinu, sad sanjam riječku ribarnicu...valja promijeniti ambijent, sutra opet "Put putuje...", nakon tri dana na istom mjestu nešto provrije ispod mene...

    ОдговориИзбриши
  3. U prvi mah napisah gljivetine (zbog gabarita), ali kad već insistirate na imenu :)))

    Hajro, ponesi fotoaparat tamo gdje ideš :)

    ОдговориИзбриши
  4. evo i Štef punu kašetu sunčanica dovukao doma...meni osobno jedna od najboljih vrsta...

    ОдговориИзбриши
  5. Evo mene zapalo da kuham sunčanice, prilika da nešto naučim... Ima li ovdje mačkoljubaca, Mesudova Šarka ima dva preslatka mačeta, a ja bezbroj fotosa i video klipova.

    ОдговориИзбриши
  6. Neko je spomenuo POHOVANE sunčanice i upravu je , tako pripremljene su prva liga , mogu i pržene sa drugim gljivama , ali nikako kuhane što reče Hajro ...inače mirišu kao lješnik i mogu porasti uvisinu preko pola metra , a jede im se , naravno , samo klobuk...Tonći

    ОдговориИзбриши
  7. A tek da znate kako su dobre pica-sunčanice. Da mogu ovdje da stavim sliku vidjeli biste kako to izgleda ... a okus, netko kaže kao pohani mozak. Danas našli desetak, neke velike kao tanjuri ...

    ОдговориИзбриши
  8. https://scontent.fzag2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/43649066_10215150480109480_8027570691161194496_n.jpg?_nc_cat=108&oh=3238d3d13155afcfb2357a30ad194e3c&oe=5C597312

    ОдговориИзбриши
  9. Tonćika, pohanje spada u kuhanje... Dobre su bile, i poslije njih kestenje (pravi razlog odlaska u šumu, nisam imao pojma da u Krajini ima toliko kestenja). Kad smo kod odlaska u šumu valja priznati i da smo zalutali, imaćemo o čemu pričati narednih godina.

    ОдговориИзбриши
  10. Svaka čast Štef, nas dvojica smo našli samo ove dvije ... Slavko stavi i ovu sliku sa linka.

    ОдговориИзбриши
  11. Dok je Hajro pisao komentar, slika je kačena.

    Danas konverzacija ko u najboljim danima ovog bloga. Samo pozitiva. Dopada mi se takav način komunikacije.

    ОдговориИзбриши
  12. Malko nas je duh Čvora podgrijao...

    ОдговориИзбриши
  13. Samo da potvrdim da su pohovane sunčanice najbolje od gljiva što sam ikad probao...

    ОдговориИзбриши
  14. umočene u malo jaja i posipane prezlima, pa stavljene na papir za pečenje u tepsiju u zagrijanu pećnicu... par minuta dovoljno - bez masnoće su, a za prste polizati... jučer kad je Štef donio ih odmah sam par komada ukrao iz kašete :) :)

    ОдговориИзбриши