Nisu gljivetine ni vrganji (jeste gljivar) već sunčanice, nikad vidio prije, Mesud veli da su prva liga, posebno pohovane...
Evo smo dovršili dobru janjetinu, sad sanjam riječku ribarnicu...valja promijeniti ambijent, sutra opet "Put putuje...", nakon tri dana na istom mjestu nešto provrije ispod mene...
Evo mene zapalo da kuham sunčanice, prilika da nešto naučim... Ima li ovdje mačkoljubaca, Mesudova Šarka ima dva preslatka mačeta, a ja bezbroj fotosa i video klipova.
Neko je spomenuo POHOVANE sunčanice i upravu je , tako pripremljene su prva liga , mogu i pržene sa drugim gljivama , ali nikako kuhane što reče Hajro ...inače mirišu kao lješnik i mogu porasti uvisinu preko pola metra , a jede im se , naravno , samo klobuk...Tonći
A tek da znate kako su dobre pica-sunčanice. Da mogu ovdje da stavim sliku vidjeli biste kako to izgleda ... a okus, netko kaže kao pohani mozak. Danas našli desetak, neke velike kao tanjuri ...
Tonćika, pohanje spada u kuhanje... Dobre su bile, i poslije njih kestenje (pravi razlog odlaska u šumu, nisam imao pojma da u Krajini ima toliko kestenja). Kad smo kod odlaska u šumu valja priznati i da smo zalutali, imaćemo o čemu pričati narednih godina.
umočene u malo jaja i posipane prezlima, pa stavljene na papir za pečenje u tepsiju u zagrijanu pećnicu... par minuta dovoljno - bez masnoće su, a za prste polizati... jučer kad je Štef donio ih odmah sam par komada ukrao iz kašete :) :)
ОдговориИзбришиVrlo lijepe sunčanice. Kod mene ih je nekad bilo u voćnjaku, ali sad ih više nema. :(
VRGANJI!!! (n=l)
ОдговориИзбришиNisu gljivetine ni vrganji (jeste gljivar) već sunčanice, nikad vidio prije, Mesud veli da su prva liga, posebno pohovane...
ОдговориИзбришиEvo smo dovršili dobru janjetinu, sad sanjam riječku ribarnicu...valja promijeniti ambijent, sutra opet "Put putuje...", nakon tri dana na istom mjestu nešto provrije ispod mene...
U prvi mah napisah gljivetine (zbog gabarita), ali kad već insistirate na imenu :)))
ОдговориИзбришиHajro, ponesi fotoaparat tamo gdje ideš :)
evo i Štef punu kašetu sunčanica dovukao doma...meni osobno jedna od najboljih vrsta...
ОдговориИзбришиEvo mene zapalo da kuham sunčanice, prilika da nešto naučim... Ima li ovdje mačkoljubaca, Mesudova Šarka ima dva preslatka mačeta, a ja bezbroj fotosa i video klipova.
ОдговориИзбришиNeko je spomenuo POHOVANE sunčanice i upravu je , tako pripremljene su prva liga , mogu i pržene sa drugim gljivama , ali nikako kuhane što reče Hajro ...inače mirišu kao lješnik i mogu porasti uvisinu preko pola metra , a jede im se , naravno , samo klobuk...Tonći
ОдговориИзбришиA tek da znate kako su dobre pica-sunčanice. Da mogu ovdje da stavim sliku vidjeli biste kako to izgleda ... a okus, netko kaže kao pohani mozak. Danas našli desetak, neke velike kao tanjuri ...
ОдговориИзбришиhttps://scontent.fzag2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/43649066_10215150480109480_8027570691161194496_n.jpg?_nc_cat=108&oh=3238d3d13155afcfb2357a30ad194e3c&oe=5C597312
ОдговориИзбришиTonćika, pohanje spada u kuhanje... Dobre su bile, i poslije njih kestenje (pravi razlog odlaska u šumu, nisam imao pojma da u Krajini ima toliko kestenja). Kad smo kod odlaska u šumu valja priznati i da smo zalutali, imaćemo o čemu pričati narednih godina.
ОдговориИзбришиSvaka čast Štef, nas dvojica smo našli samo ove dvije ... Slavko stavi i ovu sliku sa linka.
ОдговориИзбришиDok je Hajro pisao komentar, slika je kačena.
ОдговориИзбришиDanas konverzacija ko u najboljim danima ovog bloga. Samo pozitiva. Dopada mi se takav način komunikacije.
Malko nas je duh Čvora podgrijao...
ОдговориИзбришиSamo da potvrdim da su pohovane sunčanice najbolje od gljiva što sam ikad probao...
ОдговориИзбришиumočene u malo jaja i posipane prezlima, pa stavljene na papir za pečenje u tepsiju u zagrijanu pećnicu... par minuta dovoljno - bez masnoće su, a za prste polizati... jučer kad je Štef donio ih odmah sam par komada ukrao iz kašete :) :)
ОдговориИзбриши