субота, 20. октобар 2018.

KVIZ PRVENSTVO SRBIJE

Rekordan broj učesnika

Šampion

Trio fantastikus
Danas je u Staroj Pazovi održano 8. Kviz prvenstvo Srbije na kome se takmičilo 57 (58) kvizaša. Nakon dva seta (2 x 60 minuta)  i 240 pitanja plasman najboljih je:
1. Ivan Andonov
2. Bojan Lukić
3. Žarko Stevanović
Predstavnici EKK su malo (za nijansu) ispod očekivanog pa je Vanja Tomašev zauzeo 11. mesto, a vaš reporter oko sredine tabele (u gornjem delu donjeg dela tabele). Slavka Bakalov je učestvovala revijalno.
Čestitka najboljima, a kompletni rezultati SU OVDE.

4 коментара:

  1. Prije takmičenja Nenad Jovanović podsjetio je da je prvo Kviz prvenstvo održano prije tačno 10 godina, da je učestvovalo 10 ljudi od kojih su dvojica prisutni i danas - Zoran Radisavljević i Slavko Bovan.
    (Priznajem da je ova informacija za mene potpuna novost).

    ОдговориИзбриши
  2. Pitanje su podijejenja u devet oblasti - osam oblasti kao na Svjetskom prvenstvu u kvizingu (mediji, istorija, nauka, zabava, kultura, životni stil, sport i svet) dok je deveta oblast SRBIJA. U ovoj oblasti (Srbija) imao sam najbolji rezultat. Najslabija oblast mi je ZABAVA (veze nemam sa modernom muzikom).

    ОдговориИзбриши
  3. Posebno sam ponosan na tačne odgovore na ova dva pitanja:
    - Otac je bivši jugoslovenski reprezentativac i osvajač petnaestak medalja sa evropskih i svetskih prvenstava (i pojedinačno i ekipno u sportu kojim se bavio) dok je sin jedan od najboljih srpskih košarkaša. Kako se prezivaju?

    - Na EP 1978. godine u Pragu senzacionalno je osvojio zlatnu medalju skočivši 1 cm više od olimpijskog šampiona Viktora Sanjejeva. Koji troskokaš je u pitanju, aktuelni rekorder Srbije sa rezultatom 17,01 m?

    ОдговориИзбриши
  4. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши