недеља, 7. октобар 2018.

REBUSANJE (3397)

Rezervna varijanta

Rebus u konkurenciji
Enigmatski Dani ludaje 2018.
Autor: Branislav Nikić
17. mesto - 9 bodova.

11 коментара:

  1. ... vi dičio pačvorke

    Da li je ovo dosad dobro? :)

    ОдговориИзбриши
  2. POLU CIMER KAČIO PAČVORKE!

    (po luci merka čiopa čvorke)

    ОдговориИзбриши
  3. Tako je Dragiša. To je Dejanova varijanta, koju sam i ja hteo prvo da pošaljem, ali sam primetio da može i POLU-CIMER. Ova varijanta je bolja jer se iz rešenja eliminiše lično ime, a dve reči postaju jedna. Polu-cimer se koristi u žargonu za osobu koja vam je često u sobi (stanu), jede i pije, a ništa ne plaća. Pačvorci su tkanine nastale uklapanjem komada različitih tkanina u jednu skladnu celinu. Kao takvi mogu da se koristi uz nameštaj, da se kače na zid i sl.

    ОдговориИзбриши
  4. Meni se ovaj rebus veoma svideo i nakon Milunovićevog "Miša rutinu pre sreće navodi" u mom žiriranju zauzeo je drugo mesto.

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam ni ja, jer nisam bio među sudijama,,, ��

    ОдговориИзбриши
  6. Postavka je prvoklasna, ne može biti bolja. Odlična prožetost, originalnost, što znači da je polu-cimer za sve kriv. :D

    Kada sam pročitala Dragišino rešenje, zapitala sam se kako neko može biti polu-cimer. Ili jeste ili nije. Naravno, za ovaj žargonski izraz nisam nikada ranije čula, pa je sve dobilo smisao tek nakon Banetovog objašnjenja. Verovatno je tako bilo i sa drugim sudijama, a možda im se nije svidelo što je žargon u pitanju. Ko zna.

    Toliko toga bi trebalo definisati prilikom objave takmičenja, šta je dozvoljeno, šta nije. Šta donosi negativne poene, šta ne. Ovako smo stvarno prepušteni isključivo ličnom ukusu sudija, pa sve ovo više liči na lutriju nego na takmičenje.

    ОдговориИзбриши