недеља, 13. јануар 2019.

EKK AKTUELNOSTI



Aktuelnosti iz rada rukovodstva EK Kikinda“.
Početak je nove kalendarske godine, pa valja sumirati prethodno realizovano i dogovorii sve što sledi. Najaktuelnije je podnošenje izveštaja za utrošeni novac koji smo dobili od Grada Kikinde, pripremanje završnog računa, kao i planiranje najhitnijih „projekata“. Sinoć je u sedištu EKK bio Vanja Tomašev, potpredsednik kluba, pa smo (uz kaficu) utvrdili detalje šta nam je činiti u narednih mesec dana. Predsednik Zlatan Pupezin je juče bio opravdano odsutan (zbog snega u Nakovu) ali je upoznat sa svim detaljima šta rade potpredsednik i sekretar. Sastanak sa Pupezinom zakazan je za sutra ili u utorak, da se još jednom sve pretrese i „aminuje“.
Dakle:
1.Gradu Kikindi podnosimo izveštaj o pravdanju novca za projekat za koji smo dobili (i namenski utrošili). Rok je 15.01.2019. a mi se držimo rokova.
2.Prikupljamo potrebnu (obimnu) dokumentaciju za ovogodišnji konkurs. Konkurisaćemo za dve aktivnosti (vrlo značajne). Rok je 22.01.2019. godine, a mi se držimo rokova.
3. Dogovoreni su svi detalji i podeljene obaveze u vezi održavanja  Svetskog juniorskog prvenstva u kvizingu. Definitivno smo odlučili da se omladincima ne naplaćuje kotizacija (5 evra po učesniku) koju traži Svetska kviz asocijacija, već da EKK obezbedi potrebni novac za sve učesnika, ma koliko ih bilo. Neće biti jednostavno, ali „mora se“ (čitaj: Valja podržati omladinu)! Testiranje će se održati 16.02.2019. godine, mnogo obaveza tim povodom, ali uspećemo jer smo orni da to obavimo kako dolikuje.
4. Dogovoreni su svi detalji i podeljene obaveze u vezi sa nastavkom snimanja kviza „Pet plus“. Valja nama snimiti još 9 emisija. Mnogo je posla, ali orni smo za rad. Snimanje je planirano da se obavi krajem januara i početkom februara.
5. Za sve učesnike druge runde kviza „Pet plus“ (8 ekipa po tri učenika + osam nastavnika) EKK će obezbediti simbolične poklone (kalendare, bolokove,...)
6. Odmah nakon realizacije ovog jednoipomesečnog  plana, krećemo u pripremanju sprovođenja u delo narednih „obaveza“ (pripreme za Memorijal „Đuro Knežević“, drugo kolo „Ananas-kupa“, Mastersi, EDL, ...)
7. Što se tiče enigmatske saradnje preko EKK, nastavlja se u istom ritmu sa svim listovima (i onima s kojima je dogovorena „gratis-saradnja“), osim sa „Novosadskim reporterom“ s kojim nije dogovoreno volontiranje, ali duži period nisu ništa uplatili, pa smatramo da nema smisla uludo trošiti energiju koja nam je potrebna za bitne poslove, a sve u svrhu dobrobiti EKK i enigmatike u celini. U prepisci sa redakcijom nagovešten je nastavak saradnje, čim redakcija ispuni svoj deo ugovorne obaveze. Mi spremno čekamo.
8. Članarina za EKK se neće naplaćivati ni u 2019. godini, a sekretar je zadužen da ažurira spisak članova držeći se statutarne odredbe: „Članovi imaju obavezu da učestvuju u najmanje jednoj aktivnosti kluba u toku kalendarske godine“. Biće izbrisano nekoliko neaktivnih članova, ali očekujemo prijem više novih, spremnih da se uključe u rad.

6 коментара:

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Svrbi me tastatura da odgovorim anonimnom mudracu, te ga podstičem da ponovo napiše mudri komentar i potpiše se pa da ga malo poučim onome o čemu pojma nema.

    ОдговориИзбриши
  3. Jovane, prijatelju, u nedostatku vlastitih zanimacija (rada, djelovanja, rezultata rada,...) anonimni mudraci se bave tuđim poslovima, a pošto nemaju da kažu konkretno: npr. "Ovo što EKK radi ne vrijedi ni po lule duvana" onda dobijemo neko zapažanje - "Ne treba ništa da vam plate (valjda Novosadski reporter?) jer objavljuješ istu osmosmerku u dva lista). U mom kraju se takva osoba ima ime TUĐOPOSLA. Pojma nema anonimni mudrac kakvi su naši dogovori sa redakcijama i da li te redakcije međusobno sarađuju...ali znaju da daju pouku kako bi oni radili da hoće, da znaju, da mogu,...

    U svrhu zabavljanja evo kopije teksta sa "Vukajlije"
    Ovo je omiljena rekreativno-olajativna disciplina u srpskim malograđanskim sredinama. Naime, bežeći od sopstvenih nerešivih problema, lakše je rešavati tuđe problememakar to bili neki beznačajni problemčići. Osobe koje se skoro profesionalno bave gledanjem tuđeg posla zovu se Radio Mileve. Jedan stepenik niže nalaze se Alapače, a najniži stepenik gledača tuđeg posla pripada dobronamernim komšinicama. Sistem funkcioniše otprilike ovako. Dobronamerna komšinica vas pita poprilično otvoreno o problemu za koji je uglavnom samo naslutila da imate. Vi će te joj reći ništa, skoro ništa ili vrlo malo. Ma šta da kažete vaše reči će biti pogrešno protumačene. Zatim dobronamerna komšinica odlazi do lokalne alapače kojoj će preneti sve što ste joj rekli. Pošto je to uglavnom vrlo malo, da ne bi ispala nesposobna vašim rečima dodaće i svoje, koje bi ste vi sigurno rekli, ali niste stigli. Odatle lokalna alapača vaš problem prenosi do Radio Mileve koja ne žali novca na organizovanje sedeljki gde se bar jednom dnevno sakupe sve alapače. Elem, vaš problem će tada biti dodatno uvećan za tumačenje alapače koja će ga pojačati sa nekoliko sitnica. Skup alapača se završava tako da sve one odlaze kući srećne i zadovoljne jer su svet u kome žive učinile boljim mestom. Naravno, čak i u slučaju da nisakime ne razgovarate, to će biti protumačeno kao da imate toliko problema da ste potpuno poludeli. Ćutali ne ćutali isto nam se hvata. E pa srećno nam bilo.

    ОдговориИзбриши

  4. EKK je registrovani enigmatski klub koji ima izuzetno bogatu i raznovrsnu
    aktivnost a i najmasovniji je na prostorima Srbije i regiona.
    Ovakvu aktivnost treba pohvaliti i podržati rad što ovom prilikom činimo
    sa željom da se to prepozna i u zvaničnoj enigmatskoj organizaciji Srbije
    (ESS) na predstojećoj Skupštini i da se obnovi članstvo EKK u ESS.

    Vlagor

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala na lijepim riječima, ali mislim da su šanse da EKK bude u članstvu ovakvog ESS ravne nuli.
    Koliko se sjećam (onako kao kroz maglu se sjećam) JEDAN čovjek je sam donio odluku o isključenju EKK, sve na osnovu nepostojećeg predloga Marjana Radakovića, te da su članovi ESS veoma mlako stali u zaštitu statuta ESS (Namjerno ne kažem: "U zaštitu EKK" jer nama zaštita ne treba).
    Sada, i kada bi skupština ESS nekim čudom "obnovila članstvo EKK u ESS", pa i da niko snosi odgovornost za bahato ponašanje, makar da dobijemo izvinjenje i to "slatko sa šlagom", smatram da rukovodstvo EKK nema nikakvo pravo (ni moralno, a ni svako drugo) da prekrši stopostotnu odluku članstva kluba koja otprilike precizno cirka glasi: "Ne interesuje nas ono što neki pokušavaju da i dalje zovu ESS!". Ipak će sređivanje stanja u takozvanom ESS morati da urade članovi koji masovno uplaćuju članarine i prijavljuju se za Susrete u Vrnjačkoj banji. (Sve se utrkuju ko će prije da rezerviše. Susreti će biti tako masovni da će neki morati da spavaju i u Trsteniku, jer će sve u okolini Vrnjačke banje da vrvi od enigmata).

    ОдговориИзбриши