четвртак, 18. април 2019.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavičić
U 3. kolu ELQ Lige - On Line, za koje je radove pripremila Sanda Reić Tomaš, sudjelovalo je 16 rješavača.
Troje natjecatelja je riješilo sve zadatke, s tim da je Adnan imao nešto više vremena za rješavanje, te je trećeplasirani. Slijedi Kate koja samo nije riješila zadnji Indirekt, te Ilija i Mladen koji nisu riješili Petlju, odnosno Otoke, dok Dragiša nije riješio oba navedena zadatka. Iza njih su dvije dame Svetlana i Vanja, i tako dalje do Slavka koji rješava uglavnom samo sitne zagonetke.
Najlakši zadaci su bili Sudoku koje nije riješio jedino Slavko, a slijedi magični lik kojeg nisu riješili Ana i Matija. S druge strane tvrd orah su očito bili Otoci, koje nije riješilo 6 učesnika.
U četvrtom kolu rješavati ćete moje zadatke. Križaljka je posvećena mom ocu i njegovoj knjizi o tradicionalnoj hvarskoj procesiji, uz par dodatnih pojašnjenja: U opisnim poljima Skandi-razmještaljke umjesto opisa su abecedno poredani pojmovi veći od 3. U jednom izoliranom polju su data tri troslova, kako bi Skandica ima jedinstveno rješenje. 
I još par naputaka: Tema Premetaljaka je sportska, a Anagramnih rebusa enigmatska, dok su Sudoku zadačići su standardni sa određenim varijacijama.
Zadaci u ovom kolu su očito bili nešto lakši, obzirom da je Petru Štambuku u 45 minuta rješio sve osim Obratnog indirekta, a Snda Reić Tomaš nije rješila samo naslov djela,
Rok za slanje radova je 15-ak dana, odnosno: nedjelja, 5. svibnja 2019.
Sretno svima!!!

3 коментара: