понедељак, 19. август 2019.

ENIGMATSKI DANI LUDAJE

Prošle godine u Kikindi

Danas je, od nadležnog organa, zvanično potvrđeno -  Enigmatski Dani ludaje su i ove godine u oficijelnom programu Dana ludaje, manifestacije koja će se održati od 19-22.septembra 2019. U Kikindi.
Enigmatski Dan(i) ludaje održaće se u subotu 21.septembra, a predviđeno je da se održi:
- Druženje uz kaficu
- Skupština EK „Kikinda“
- Šesto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka
- Četvrto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju sudokua
- Dodela pehara i nagrada pobednicima konkursa EDL 2019 (anagram, rebus i ukrštenica)
- Zajednički ručak i razgovori na enigmatske teme.
Detaljan program biće objavljen naknadno.

10 коментара:

  1. Imao sam želju da učestvujem na SOZAH-u, jer je bio dogovor da nastupim u ekipi EKK, ali kako ne mogu biti na dva mjesta istovremeno, Kraljevicu ću morati propustiti. Predsedništvo EKK je razmotrilo sve opcije (čak i "pomicanje" EDL za sedam dana kasnije) ali je (iz više razloga) jednoglasno odlučeno da se EDL moraju održati u okviru Dana ludaje.

    Moraćemo ubrzano raditi na pripremi EDL (da se održi kako dolikuje), ali i na organizovanju ekipe EKK u Kraljevici (ima dovoljno kvalitetnih takmičara, možda i za dvije ekipe).

    ОдговориИзбриши
  2. Onda je polako vreme da se raspitam kako funkcioniše to sa železnicom, pošto grade prugu u tom delu. Kako na sajtu piše, obezbeđen je autobuski prevoz do Sente, pa se dalje ide vozom. Samo da ne traje još duže od tri i po sata, koliko im je bilo potrebno prošle godine. :) (Vazdušna udaljenost je 70 kilometara)

    ОдговориИзбриши
  3. Rado čekamo drage goste, bez obzira kako dolaze... pješke, vozom, kolima, diližansom, busom...(Mogući su neki autobusi/besplatni).

    ОдговориИзбриши
  4. Vjerojatno si svjestan u kakvu situaciju stavljaš Ekikijevce s ove strane Dunava. Ali, kad se ne može drugačije ( A sve je moglo biti....).
    Jednoglasno? Znači li to samo sa jednim glasom?

    ОдговориИзбриши
  5. Jednoglasno - znači tri glasa (Pupezin, Tomašev, Bovan)! Iako sam imao veliku želju da idem u Kraljevicu, ipak sam racionalno glasao za opštu stvar. Treba čovjek biti svjestan da pojedninac, pa makar to bio on sam, nije važniji od interesa kolektiva. Inače, ne pamtim da smo neku dosadašnju odluku usvojili preglasavanjem. Sve postižemo razgovorom i uvažavanjem argumenata, kako najužeg rukovodstva, tako i svekolikog članstva.
    Sada valja pripremiti zadatke. Vanja će raditi sudoku, a Zlatan i ja enigmatiku.

    Naravno, TIO će pratiti i podržavati SOZAH. Očekujte i direktna uključenja. Za EDL i Kikindu, ne treba ni da pitate. Oprema za direktna uključenja je podmazana.

    ОдговориИзбриши
  6. Lagano se mogu prijavljivati svi koji imaju namjeru da dođu u Kikindu te subote, ali i zainteresovani takmičari koji bi nastupili u narandžastom dresu u Kraljevici. Dakle, sekretar ne može biti istovremeno na dva mjesta, ali EKK može!

    ОдговориИзбриши
  7. "Feniks" prijavljuje dvije ekipe za EDL. Prva ekipa: Galogaža, Kvalić i Jandragić i druga: Ricijaš, Ivankov i Barišić. Pero

    ОдговориИзбриши
  8. Nemamo ekipno takmičenje, ali rado ćemo vas ugostiti.

    ОдговориИзбриши
  9. Najmanje devet godine (od 2010.) apelujem (neuspješno) da se uskladi kalendar okupljanja enigmata Balkana.
    Do avgusta imamo samo Unu (u maju) a onda "skrkamo" u razmaku od 45 dana Široki Brijeg, SES, Kikindu i SOZAH.

    Da se malo razgode ova okupljanja vjerujem da bi bilo znatno više učesnika na svakom od njih. Neka okupljanja su "zacementirana" (npr EDL) ali ostalo bi se moglo uskladiti (dogovorom) npr. sa SES i SOZAH budu u razmaku npr. 5-6 mjeseci. "Prazni" su nam januar, februar, mart, april, pola maja, jun, jul, pola avgusta, oktobar, novembar i decembar.

    ОдговориИзбриши