недеља, 19. јануар 2020.

ZID MORTAL

Citiraću Mladena Markovića koji je nedavno citirao mene: "Ovaj blog SVI prate i čitaju".
Naime, u četvrtak u poštanskom sandučiću zatekoh poruku od poštara da mi je stigla neka pošiljka (Niko nije bio kod kuće da je preuzme). Pomislih da se vratio još jedan kalendar (vratila su se dva kalendara koja sam slao, očigledno, na stare adrese dvojici kolega), a kako sam bio nestrpljiv da vidim o čemu je reč potražih na sajtu Pošte Srbije o kakvoj se pošiljci radi, te otkrih da je poslato iz Beograda. Slegnuh ramenima, te odlučih da pohitim do pošte čim se otvori u petak.  
Velika koverta post ekspres. Otvorim a unutra lep peškir sa logom ZID MORTAL, knjiga poezije, CD, otvarač za flaše i nalepnica. Čitam...šalje mi Goran Šobić Sirano, a u knjizi i potpis. Počešem se zbunjeno po glavi jer gospodina Šobića ne poznajem, a ne sećam se da smo ikada kontaktirali na bilo kakav način. Pomislih pronicljivo da ipak mora da ima neka poruka uz ovu pošiljku pa pretražih inbox(ove). Zaista, jedna poruka poslata u četvrtak je zalutala u "spam". Piše mi kratko gospodin Šobić: "Bio sam slobodan da Vam nešto pošaljem. Preporučio Vas je XY". (XY je pesnik iz Beograda, ime poznato redakciji). 
Zahvalih se na pošiljci, te krenuh da se malo informišem (iako sam u stalnoj vremenskoj stisci, ugrabio sam nekoliko minuta slobodnog vremena). Ovlaš sam pogledao knjigu, a posebno mi se dopala misao sa zadnje strane korica označena kao DA LI STE ZNALI? - Šamar poboljšava cirkulaciju krvi i utiče na rad mozga.
Internet kaže da je ovo treći album grupe (VIDI OVDE).
Još jednom javno zahvaljujem gospodinu Šobiću, a moram da kažem da je za svaku pohvalu i to što vođa jedne muzičke grupe i na ovakav način brine o promociji svoje grupe i svog stvaralaštva. Enigmatska promocija svakako ne škodi. Od mene ništa nije traženo zauzvrat, ali kao kulturan čovek osećam obavezu da uzvratim na primeren način. Dakle, čim mi se ukaže prva prilika u neku od ukrštenica uvrstiću GORAN ŠOBIĆ, SIRANO, ZID MORTAL, ŠAMAR ili MONOPOL I RIZIKO.
Možete mi i vi malo pripomoći. Evo izazova za anagramiste da se poigraju. Valja čoveku zahvaliti!

6 коментара: