субота, 14. март 2020.

ROĐENDANSKO KAFENISANJE

Danas u "Maloj radionici kafe" (na istom mestu odakle smo krenuli na osnivačku skupštinu EKK) u 11 sati (skoro u isto vreme kao pre pet godina) upriličeno je rođendansko ispijanje kafe. Prvobitno je bilo predviđeno okupljanje 15-tak članova iz Kikinde, ali zbog vanrednih okolnosti skup smo redukovali na Predsedništvo, da bismo juče dogovorili da predsednik Pupezin iz preventivnih razloga ne putuje iz Nakova. Vanja i ja smo srknuli kafu, prisetili smo se prethodnih pet godina, potapšali smo se po ramenu čestitajući nam na uspešnom radu, ...Idemo dalje, pa ko hoće s nama da radi na dobrobit enigmatike neka izvoli. Za dobar rad EKK još će se čuti. (Foto: Najbolja Od Svih Žena)

6 коментара:

  1. Naravno, ovlaš smo pomenuli i druge enigmatske teme (komične i manje komične).
    Vanja se zapita, ako su zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi kako to da izvesna organizacija koja ima 37 članova ne može odžati skupštiju...Jedino ako savki od članova vrijedi za trojicu?!

    ОдговориИзбриши
  2. Za koji dan treba raspisati konkurs za Enigmatske Dane ludaje, a anagrami za Memorijal "Đuro Knežević" sasvim solidno pritižu.

    ОдговориИзбриши
  3. Isto kako Vas 15 nije došlo na kafenisanje, tako i ovih 37 nije (neće) doći na Skupštinu.

    ОдговориИзбриши
  4. Pametno!
    Treba misliti na članstvo.

    Razlika je u tome što smo se mi oglasili i inforimsali članstvo i o zakazivanju i o otkazivanju sastanka. O svim bitnim stvarima svaki član je informisan ili preko ovog bloga, ili mejlom ili telefonom ili ličnim kontaktom.

    Takođe, sadašnje rukovodstvo EKK pet godina nije mijenjalo stav o omasovljenju članstva. Naime, pet godina NIKOGA (pojedinačno) nismo zvali da se učlani. Svi naši članovi su sami pristupili. Nismo proklamovali jedan od ciljeva: "Omasovljenje članstva". To se nekako podrazumijeva.

    Organizacija koja je proklamovala kao PRVI cilj "omasovljenje članstva" u momentu kada je novo rukovodstvo preuzelo rukovođenje (od Ace Jankovića) imala je 112 članova, a cilj je postignut - Članstvo se omasovilo na 37.
    Pošto nas totalnom samovoljom tebe i ŽD(i sramnom šutnjom članstva) išutirašte ne vidim nikakav razlog da u čestitoj organizaciji kakav je ESS ne teče med i mlijeko. Nema više "remetilačkog faktora". Pa zašto je sad EKK kriv?! Da nismo nagovorili one koji su nas zamrznuli (NZ) da bojkotuje plaćanje članarine?!

    ОдговориИзбриши
  5. Gde je neko rekao da je EKK kriv?
    Ti si totalno opsednut Savezom, stalno ti nešto nije jasno, pa samo podbadaš.
    Rekao sam ti da se više NE BAVIŠ Savezom, imaš svoj klub, svoje mnogobrojno članstvo pa se sa njima druži, radite enigmatiku ili bilo šta drugo.
    Savez tebe ne dira, pa nemoj ni ti njega.
    Da li Savez ima 112 ili 37 članova, ko je platio članarinu, ko te je zamrznuo, to se tebe ne tiče.

    Ukoliko se budeš i dalje bavio Savezom, onda ću i ja da se bavim EKK.
    Krenuću od toga da izrešavam tvoje umotvorine koje vrve od grešaka, sve to ću da objavim kod mene na blogu, pa ću to da pošaljem tvojim izdavačima, sa svim mogućim kritikama. Za to vreme ti slobodno prepisuj radove pa objavljuj u novinama RAZLIČITIH izdavača, ko zna, možda onda nećeš više to ni raditi.
    Ako hoćeš rat, imaćeš ga.
    Odvolje ti.

    ОдговориИзбриши
  6. U "Maloj radionici kafe" na ponudi je, između ostalog, i kafa iz Kolumbije što nas podsjeti da EKK provodi jedno enigmatsko istraživanje preko novinara u Kolumbiji. Ispitivanje vodi Vanja, a kako sve to ide traljavo (sa kolumbijske strane) "iz protesta" nismo pili kolumbijsku već brazilsku kafu.

    ОдговориИзбриши