субота, 20. јун 2020.

NOSTALGIJA (1011)

Vojin Krsmanović
Orbis 176, 29.08.1986.
Prilog: Gojko Mandić
 Prilog: Radoja Racanović

6 коментара:

  1. Анониман20. јун 2020. 16:09

    Jovo Rosić --> to je pseudonim Vojina Krsmanovića???

    ОдговориИзбриши
  2. Vojin je koristio veliki broj pseudonima, a više ih je pobrojano u Leksikonu srspkih enigmata, a među njima i Jovo Rosić.

    ОдговориИзбриши
  3. Радоја Рацановић20. јун 2020. 23:36


    Lijepa je i neriješena, ali je riješena mnogo ljepša! Odličan rad iskusnog majstora, možda i najistaknutijeg predstavnika "stila prožetosti" koji je njegovala, ako se dobro sjećam, većina saradnika Orbisa.

    ОдговориИзбриши
  4. Radoja ima pravo: mnogo je bolje gledati riješenu ukrštenicu, nego prazan lik, ma koliko crna polja bila razbacana.

    Osim toga, ne moram ja baš svaku križaljku rješavati i skenirati. Može to, eto, i - Radoja. Na Nedjeljka ne možemo računati jer on ima vremena i volje samo za - bjeline.

    ОдговориИзбриши
  5. Vojinu je bilo svejedno kojim stilom radi, mogao je baš sve (kako je sada neka kažu njegovi današnji urednici), sa lakoćom i super brzo. Ono što je sigurno mogao, a nije radio (u ovom i mnogim drugim radovima) je izbjeći MHAT, RBOČ, RDES (imao ga je maltene u svakom drugom radu, gotovo kao potpis, pretjerujem naravno...) i sl. Zašto je propuštao da s malo više rada pročisti mnoge svoje radove zna samo on.

    Ovo je lik gdje se, u pravilu, uvrštavalo 6 imena i prezimena, dakle nije se naš Vojin pretrgao. Ispisao je on ovo za 15-20 minuta (gledao sam i njega i Ejuba, ludilo...) i može proći kao lijep bušman. Nije morao ni prepisivati i slati, većinu radova nam je diktirao telefonom.

    Radoja je davno pisao kako ja nisam ovaj stil nametao nikome. Neki su ga slijedili, probali i tako, a neki su radili na svoj standardni način (Kurpes, Železnik, Dopuđa, Maljković...).

    Radoja, hvala na čitkom upisivanju rješenja, pa još i obojeni ilustrirani pojmovi.

    ОдговориИзбриши