среда, 11. новембар 2020.

NOSTALGIJA (1064)


 Piše: Petar Grubišić

Slučajno naiđoh na stare brojeve Slobodne Dalmacije iz osamdesetih godina prošloga stoljeća. Ta, u to vrijeme izuzetno dobra dnevna novina, zahvaljujući EK Božidar Vranicki imala je odličnu enigmatsku rubriku. Svaki dan imali su križaljku, a tijekom tjedna, ne znam jednom ili dva puta, zagotenke na jednu ili dvije stranice. Izuzetno zanimljivo, odlično pripremljeno i izvrsno prelomljeno. Uživajte.

10 коментара:

  1. I ovdje zahvaljujem Petru na ovog serijalu priloga.
    Moglo bi ovo biti vrlo interesantno i onima koji su imali priliku vidjeti ove priloge u Slobodnoj Dalmaciji (da se podsjete) ali i svima nama kojima je ovo novi suret sa ovom enigmatskom rubrikom u nenenigmatskom listu.

    Luka, pridodaji podatke :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zasad je tempirano za objavu 16 priloga koje je Petar poslao.

    ОдговориИзбриши
  3. Uputstvo za one koji ne znaju: Ako kliknete na sliku, ona se može povećati znatno, znatno.

    ОдговориИзбриши
  4. Molio bih Petra da mi se javi na mail stjepan@cvor.hr ili na 098 723 777.

    Inače Slobodna je imala u nekoliko serijala rubrike sa zagonetkama. Ova se zvala ENIGMATIKA i zagonetke su pripremali uglavnom članovi EK Božidar Vranicki a uređivao ju je zagonetački velemajstor Ivica Radovniković IVRA.

    ОдговориИзбриши
  5. Slobodna Dalmacija ima većinu godišta digitalizirano na svojoj web stranici, pa se lako mogu pregledati i oni iz 1988. godine. Stranice se mogu skinuti po želji u .jpegu.

    ОдговориИзбриши
  6. Vrijedni Miro Ligutić je redovno kopirao te stranice, i uvezane su po godinama u nekoliko knjiga i naravno da ja tu imam zbirku (lipanj 1984- prosinac 1991).

    ОдговориИзбриши
  7. Petre, imate li šta od starijih brojeva Enigme,
    Male ukrštenice, Razonode miliona...?
    Pozdrav i svako dobro.
    Živadin

    ОдговориИзбриши