субота, 18. децембар 2021.

ZLATANOVA SKANDINAVKA

Večernje novosti 14.12.2021.
Prilog: Jovan Nedić
 

5 коментара:

  1. Ovaj broj "Večernjih novina" kupio je i Zlatanovu skandinavku rješavao Stevan Medić iz Belog Manastira, a onda je novine poklonio meni.

    ОдговориИзбриши

  2. Verovatno se radi o "VEČERNJIM NOVOSTIMA" (ne novinama), jer ovaj list prenosi radnim danom jedan sastav a nedeljom daje dve strane enigmatike iz "NOVOSTI ENIGME" na ćirilici. Svi radovi su potpisani (neki pseudonimima) ali se ne daju honorari!

    Vlašar

    ОдговориИзбриши
  3. Šarić je u pravu. Radi se o "Večernjim novostima". Omaškom sam napisao "Večernje novine".
    Za vrijeme studija u Novom Sadu stanovao sam kod strica u Sremskim Karlovcima i redovito čitao "Novosti" jer ih je on kupovao svaki dan. Sjećam se da je kod njega povremeno boravio njegov otac iz Kneževih Vinograda, koji je jedva čekao da stric dođe s posla u Novom Sadu i da donese "Novosti". Ne bi to ni bilo tako zanimljivo, da njegov otac, koga smo zvali djeda-Todorica, nije bio blizu 100 godina i da nije čitao bez - naočara.

    ОдговориИзбриши
  4. U zaglavlju "Večernjih novosti" i danas, kao i nekada, piše: "Dnevni list s najvećim tiražom". Da li je to istina, ja ne znam. Ali ako takav list nije u stanju platiti honorar za ukrštenicu, onda kakvi su tek drugi listovi?
    Ne znam kakvi su honorari u "Enigmi" i da li ih uopšte ima, Šarić će to vjerovatno znati. Zanima me da li honorar bar pokriva cijjenu "Enigme" i "Novosti"?

    ОдговориИзбриши
  5. Postoji ona popularna metafora koja kaže da je Beograd sanitarni čvor, glavno korito u koje se sliva feces odasvuda, a da najveći komadi tog fecesa po pravilu isplivavaju na površinu (izbegavam vulgarizme, obavezuje me činjenica da sam jedini enigmata koji je za svoj enigmatski rad plaćen iz republičkog budžeta za kulturu :P).
    Tako je u Večernjim novostima, a onda i u Enigmi.

    Stvarno to ne pratim, ne znam da li objavljuju moje stare radove (ranije jesu), ali ako još jednom naletim na svoj potpis istog dana ću ih tužiti. Ni u jednom od 4 ugovora koje sam s njima imao nije pisalo da im prodajem autorska prava za 400 dinara.

    ОдговориИзбриши