недеља, 6. март 2022.

ANAGRAMIRANJE (6120)

11 коментара:

  1. Meni do danas potpuno nepoznata pjevačica, a jutros čujem da je naš predstavnik na nečemu što se zove "Pesma Evrovizije".

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. март 2022. 11:43


    Одгонетка: АНА ЂУРИЋ КОНСТРАКТА

    Влашар

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam, pak, godinama veliki obožavalac grupe ˝Zemlja gruva˝, i Zoe i Konstrakta su mi ko kućne prijateljice:)

    ОдговориИзбриши
  4. Poštujem, ali dozvolićeš da i dalje živim u neznanju.

    ОдговориИзбриши
  5. To je alternativa, nije ništa destruktivno, Slavko. Nema potrebe za javnim preziranjem nečega što izlazi iz uskog okvira na koji smo navikli.
    Uostalom, postoji ogroman broj muzikanata koje odlično poznajemo, pa ne bismo voleli da nas bilo gde predstavljaju.

    U ovom slučaju, muzičko takmičenje je oslikalo neke tri dominantne struje u našem posrnulom društvu: tradicionaliste (koje na vrhu tabele predstavlja Zorica zvana Zorja), žrtve dizel kulture (oličene u porno nastupu Sare Jovanović) i one kojima je svega dosta i žele neku novu ideju, nešto originalno, pa makar bilo glupo. To je "Konstrakta".

    ОдговориИзбриши
  6. Kako si zaključio da nešto prezirem?
    Jednostavno to me ne interesuje i pojma nemam ni ko pjeva ni kada pjeva. Već godinama ne pratim dešavanja oko "Pjesme Evrovizije" (kako to ne zovem "Eurosong", jasno je od kad ne pratim).
    Vjerovatno je to moj propust, ali ne može baš sve da me interesuje.

    ОдговориИзбриши
  7. Kao neko ko jednom nogom stoji u Mandrakovoj grupi 1 a drugom u grupi 3, potpuno bih se složio sa kratkom analizom koju je dao. Prokomentarisao bih samo jedan detalj - "nešto originalno, pa makar bilo glupo" ne znači da to uvek i bude glupo (niti je to Mandrak, naravno, tvrdio). U ovom konkretnom slučaju zaista bih preporučio svakom da pročita tekst pesme i razmisli o njemu. Tačno je da se pevačica nije dovoljno razgolitila da bi se njen nastup po kriterijumima većine na ovim prostorima mogao nazvati dobrom pesmom, ali bar što se mene tiče, posle dužeg vremena se ne stidim onog što šaljemo.

    ОдговориИзбриши
  8. Da dopunim svoje neznanje (nije da se ponosim time, ali da javno podjelim uz nadu da me neće niko streljati).

    Pojma nemam ni ko je pomenuta Zarja a čuo sam za Saru Jo (zbog inicijala) ali pojma nemam šta dotična gospođica pjeva.

    U svoju odbranu da kažem: Znam ko su Zvonko Bogdan, Himzo Polovina, Nada Mamula, dravko Čolić, lado Leskovar, Radojka Šverko, tereza Kesovija, Seid memić Vajta i još poneko :)

    ОдговориИзбриши
  9. Slavko, ako se braniš od mene, skrećem pažnju da te nisam ni napao (nemam interes da zastupam "Konstraktu", to bi kod mene dosta koštalo, a Anu i ekipu pas nema za šta da ujede :P).
    Sam si sebe predstavio kao člana one grupe koja želi da se distancira od ovog fenomena. Označio sam to kao javni prezir, ali ne isključujem da tu postoje i nekie druge emocije, čim ničim izazvan javno tražiš dozvolu da "i dalje živiš u neznanju" (iako je očigledno da si već saznao šta se zbilo na takmičenju koje te ič ne interesuje).

    ОдговориИзбриши
  10. Ne branim se. Govorimo o različitim stvarima. Samo govorim da ima oblasti koje me ič ne interesuju (Pjesma evrovizije, američki fudbal, video igrice, ima li Ceca gaće ili nema, ...).
    Da, pjesmu sam naknadno odslušao, pročitao sam rečenicu-dvije o polufinalima i finalima. To se nije moglo zaobići jer uz razne nevesele teme ovih dana, valja u medije udrobiti i ponešto relaksirajuće.

    Pošto sam pjesmu odslušao (čak dva puta) evo mog (nestručnog) mišljenja. Ne znam kakve su druge pjesme bile u konkurenciji, ali ova je dobra. Pjesma jeste drugačija od ostalih "Lanadi mojih" i "Mojih starih cipela", ali pošto je akcenat na tekstu ne znam kako to može da prođe na takmičenju koje je u zadnjih dvadesetak godina postalo sve osim takmičenja pjavača i pjesama. Doduše, ako bi se sve upakovalo u dodatni "celofan" možda i bude nešto od ovoga.

    ОдговориИзбриши